Komentara: 23
Pregleda: 9770

Održano Veče najbolje kevedinke

23.01.2015. u 16:26h
Izvor: RTV City
U Maloj gostioni na Paliću sinoć je održano Veče najbolje kevedinke. Vitezovi reda vina Arena Zabatkiensis već nekoliko godina unazad na dan Svetog Vinka priređuju ovu manifestaciju u čast ove sorte vinove loze, koja se duboko ukorenila na prostoru Subotičke peščare.
Održano Veče najbolje kevedinke

Sorta grožda, koja je široko rasprostranjena i ima je gotovo u svakom domaćinstvu i vinogradima na ovim prostorima, daje dobra vina za svakodnevnu upotrebu sa „buketom“ ukusa koji je naizraženiji dok je vino još uvek mlado. Ove godine eminentni žiri sačinjen od poznatih enologa i stručnjaka za vina, ocenjivao je 22 vina od ove sorte i izglasao najbolju kevedinku.

Vino koje je osvajač ovog prestižnog zvanja, a ujedno će biti i barjak vino vinskog reda Arena Zabatkiensis, je odnegovano u podrumima Milorada Kovačevića, vinara sa Palića. Vinograd Kovačevića je zasađen davne 1948 godine, a poslednje tri godine on se bavi proizvodnjom kevedinke na tradicionalan način.

Značaj takmičarskog dela manifestacije ne ogleda se samo u proglašenju najboljeg vina, on daje veoma korisne sugestije svim učesnicima koji na osnovu njih mogu znatno da unaprede proizvodnju kevedinke. Svi se slažu da je prošla godina bila veoma loša za vinare, pa su u smotri učestvovala vina i iz 2012 i 2013. godine.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 9770
Povezane teme

mala gostiona

veče najbolje kevdinke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.