• Pregleda: 2989

Održano školsko prvenstvo AP Vojvodine u atletici

Na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu 11. juna održano je finale I školskog prvenstva Vojvodine u atletici za osnovce od prvog do šestog razreda . Organizator je Savez za školski sport Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.
Održano školsko prvenstvo AP Vojvodine u atletici

Učešće u finalu su uzeli pobednici i najbolje plasirani osnovci iz sedam kvalifikacionih takmičenja  u kojima je učetvovalo preko dve hiljade dece, održanim po vojvođanskim okruzima – Subotica, Senta, Sombor, Sremska Mitrovica, Pančevo, Zrenjanin i Novi Sad. Preko trista osnovaca  se takmičilo u disciplinama: 60 metara, 300 m, 600 m, skok u dalj iz zone, skok u vis, bacanje kugle i vorteksa.

Predstavnici severno-bačkog okruga (narandžasti) njih 25 iz osnovnih škola Subotice, Čantavira i Malog Iđoša ostvarili su sjajne rezultate osvojivši 2 zlatne i 2 bronzane medalje.   Deca su mogla da uživaju u zaista fenomenalnoj atmosferi, uz sjajno navijanje svojih drugara, da se upoznaju sa našim najboljim atletičarima Mihajlom Dudašem i Ivanom Španović.

Takmičenje je otvorila Leona Rogić  učenica OŠ ”Kizur Ištvan”  ubedljivom pobedom i  1.mestom  na  60 metara  u kategoriji I-IV razreda.

U uzbudljivoj finalnoj trci na 300 metara devojčice V-VI razreda, 3.mesto je zauzela učenica OŠ ”Kizur Ištvan” Maja Temunović , a 4.mesto je zauzela Valentina Revid.

U kategoriji dečaka na 300 metara V-VI razreda 1.mesto je osvojio Benjamin Kabai iz Čantavira.

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.