• Pregleda: 2807

Održano predavanje „Postani šampion prodaje“

U Poslovnom inkubatoru Subotica, održano je predavanje pod nazivom „Postani šampion prodaje“, u cilju pružanja podrške razvoju preduzetništva, malih i srednjih preduzeća. Predavač, konsultant i vlasnik firme Vedran Zavišić, prisutnima je prezentovao „mapu prodaje“, kako se koristi, kao i veštine neophodne za uspešan prodajni nastup.
Održano predavanje „Postani šampion prodaje“

Predavanju su prisustvovali sugrađani koji se prodajom bave dugi niz godina, ali i početnici, svi sa željom da unaprede svoja znanja i primene ih u poslovanju.

- Mogu reći da sam početnik, ali očekujem da će imati nekog efekta ovo predavanje i za moje naredne poduhvate - rekla je sugrađanka koja je prisustvovala predavanju.

Bavim se prodajom nekretnika, dugo sam u tom poslu, ali uvek ima mogućnosti i načina da se napreduje, jer je svaka prodaja slična i tehnike prodaje se primenjuju u bilo kojoj sferi koja se tiče komercijale - dodala je jedna sugrađanka.

Vedran Zavišić prisutnima je predstavio najznačajnije principe i alate među kojima je prodajna piramida, koja sadrži šest univerzalnih principa društvenog uticaja, kako bi se podigla svest o samom prodajnom procesu. Kako kaže, privreda je sve likvidnija i treba raditi na poboljšanju imidža profesije prodaje, stavu prodavaca i njihovom usavršavanju, sticanju veština prodaje pre nego što pomislimo da je snižena kupovna moć glavna prepreka uspešne prodaje.

- Pre svega, veoma je bitno da prodaju kao profesiju, mi sebi prodamo, odnosno da je kupimo i na taj način možemo da gradimo i da postanemo istinski profesionalci u datoj struci. Dosta prodavaca je u prodaji, ali zaista nisu do kraja svesni samog procesa prodaje, a ono što ovaj alat omogućuje jeste da nešto virtuelno pretvorimo u nešto opipljio i praktično - objasnio je Zavišić.

Ovo je bilo peto besplatno predavanje koje Poslovni inkubator Subotica organizuje u cilju pružanja podrške razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, a do kraja godine biće održana još tri.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

1
Uvek u pravu Odgovori
Uskoro će najprodavanija roba biti žuti prsluci (kao oni kod Mikrona). Ne prizivam ali su svi izgledi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.