Komentara: 2
Pregleda: 2787

Održano predavanje o strahovima

27.11.2014. u 15:29h
Izvor: Subotica.com
Redovno mesečno predavanje u okviru psihološkog ciklusa Kaži A u novembru je bilo posvećeno strahovima i njihovom prevladavanju. Predavanje pod nazivom "Strahovi" održala je Milana Jovićević, diplomirana psihološkinja preksinoć, 25. novembra 2014. godine u Omladinskom klubu Skladište.
Održano predavanje o strahovima

Strahovi su grupa osećanja koju osoba ima kada proceni da je ugrožena ona ili neka njena vrednost, a nije u mogućnosti da se adekvatno suprotstavi objektu ili situaciji koja je ugrožava. Nekada se plašimo kada nam neko uperi pištolj, nekad imamo predispitnu tremu, a nekad ni ne znamo poreklo svoje strepnje. Većina ljudi ne voli ta osećanja, ali strah je normalna pojava i sastavni deo emocija. U evolutivnom smislu, svrha straha je preživljavanje i samozaštita individue, kao i zaštita njenih vrednosti. Jedini urođeni strahovi, odnosno strahovi koji se ispoljavaju još kod beba, su strah od gubitka podloge i strah od jakog zvuka.

Neke od tema kojima se Milana Jovićević bavila tokom predavanja su: definicija straha, strah kao jedna od osnovnih emocija, strahovi kod dece i odraslih, poreklo strahova, vrste strahova, realni i nerealni strahovi, funkcija strahova, problemi suočavanja i prevazilaženja straha, strahovi modernog čoveka, anksioznost, fobije, napadi panike, različiti mehanizmi za prevazilaženje strahova.

Utisci posetilaca:

Milana Jovićević je 2005. godine diplomirala na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na odseku za psihologiju. Od 2005. do 2008. godine se edukovala za psihodramskog terapeuta. Zaposlena je u Predškolskoj ustanovi “Naša Radost” u Subotici od 2005. godine. Autorka je i koautorka brojnih psihodramskih radionica za omladinu, kao i autorka i realizatorka radionica i predavanja za roditelje o psihološkim i razvojnim temama. Koautorka je seminara “ Ja polazim u školu – individualizacija procesa pripreme deteta za školu” koji je akreditovan od strane Ministarstva prosvete.

Ulaz je bio slobodan.

Izvor: Subotica.com
Predavanje o strahovima Predavanje o strahovima Predavanje o strahovima Predavanje o strahovima Predavanje o strahovima Predavanje o strahovima Predavanje o strahovima Predavanje o strahovima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2787
Povezane teme

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.