Komentara: 0
Pregleda: 2276
Foto

Održano predavanje o pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge

11.04.2018. u 16:04h
Izvor: Subotica.com
U okviru kampanje „Pravilno je bezbedno“ edukativni tim „Infrastrukture železnice Srbije“ održao je danas predavanje đacima Osnovne škole „Sečenji Ištvan“ na temu „Oprezno –izaberi život“ .
Održano predavanje o pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge

Kampanja „Pravilno je bezbedno“ namenjena je učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, sa ciljem da  se upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i putnih prelaza, jer se, prema statistici, preko 95 odsto saobraćajnih nesreća dešava upravo na putnim prelazima. Pod pokroviteljstvom Međunarodne železničke unije i Međunarodne organizacije ILKAD kampanja se sprovodi širom Srbije.

- Najveći broj nesreća se dešava ne zbog greške i krivice Železnice nego zbog ostalih vozača, najčešće vozača drumskih vozila. I zato je cilj ove naše akcije da mališane, buduće ozbiljne i aktivne učesnike u saobraćaju pripremimo kako da se pravilno i bezbedno ponašaju i da na taj način doprinesemo povećanju sveukupne bezbednosti i u železničkom i u drumskom saobraćaju - rekao je  Nenad Stanisavljević, PR Infrastrukture železnice Srbije - Za „Infrastrukturu železnice Srbije je izuzetno bitno što smo danas u Subotici, jer smo i do sada kada je reč o bezbednosti na putnim prelazima ostvarili izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. Prethodne godine smo već jedan putni prelaz obezbedili savremenom opremom upravo zahvaljujući saradnji i sufinansiranju Grada Subotice a u ovom periodu planirano je da još dva putna prelaza na pruzi od Subotice prema Somboru u zajedničkom sufinansiranju između Grada Subotice i Infrastrukture železnice Srbije obezbedimo savremenom opremom. Reč je o putnim prelazima gde se ukrštaju sa prugom od Subotice prema Somboru u Koparskoj ulici i u Ulici Bajski put. Takva saradnja je primer koji pokušavamo da prenesemo i u druge lokalne samouprave.

Održano predavanje o pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge

Osnovna škola „Sečenji Ištvan“ jedna je od devet subotičkih škola koje će biti obuhvaćene projektom. Školu pohađa 1129 đaka, od kojih je  140 iz nižih razreda prisustvovalo predavanju.

- Smatramo da o bezbednosti dece u saobraćaju uvek treba govoriti i nikada nije dovoljno. Znanje koje će dobiti na predavanju biće u vezi sa praktičnom primenom tog znanja. Nadamo se da će ovakve akcije i projekti doprineti da naša deca u saobraćaju budu bezbednija - smatra Vesna Vajs, direktorka Osnovne škole „Sečenji Ištvan“.

Održano predavanje o pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge

Kampanja „Pravilno je bezbedno“ biće nastavljena  sledeće srede, 18. aprila, kada će biti održana predavanja u osnovnim školama „Kizur Ištvan“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Jovan Mikić“.

- Naredne srede, 25. aprila obići će se tri škole „Sonja Marinković“ i škole u Starom i Novom Žedniku-najavila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja.

Izvor: Subotica.com
Predavanje o osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima Predavanje o osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima Predavanje o osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima Predavanje o osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima Predavanje o osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima Predavanje o osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima Predavanje o osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima Predavanje o osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i na putnim prelazima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2276
Povezane teme

bezbednost učenika

pruga železnica

bezbednost dece

bezbednost saobraćaja

pružni prelaz

bezbednost građana

nataša aleksić

putni prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.