Komentara: 0
Pregleda: 1489
Foto

Održano predavanje o pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge

11.04.2018. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
U okviru kampanje „Pravilno je bezbedno“ edukativni tim „Infrastrukture železnice Srbije“ održao je danas predavanje đacima Osnovne škole „Sečenji Ištvan“ na temu „Oprezno –izaberi život“ .
Održano predavanje o pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge

Kampanja „Pravilno je bezbedno“ namenjena je učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, sa ciljem da  se upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i putnih prelaza, jer se, prema statistici, preko 95 odsto saobraćajnih nesreća dešava upravo na putnim prelazima. Pod pokroviteljstvom Međunarodne železničke unije i Međunarodne organizacije ILKAD kampanja se sprovodi širom Srbije.

- Najveći broj nesreća se dešava ne zbog greške i krivice Železnice nego zbog ostalih vozača, najčešće vozača drumskih vozila. I zato je cilj ove naše akcije da mališane, buduće ozbiljne i aktivne učesnike u saobraćaju pripremimo kako da se pravilno i bezbedno ponašaju i da na taj način doprinesemo povećanju sveukupne bezbednosti i u železničkom i u drumskom saobraćaju - rekao je  Nenad Stanisavljević, PR Infrastrukture železnice Srbije - Za „Infrastrukturu železnice Srbije je izuzetno bitno što smo danas u Subotici, jer smo i do sada kada je reč o bezbednosti na putnim prelazima ostvarili izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom. Prethodne godine smo već jedan putni prelaz obezbedili savremenom opremom upravo zahvaljujući saradnji i sufinansiranju Grada Subotice a u ovom periodu planirano je da još dva putna prelaza na pruzi od Subotice prema Somboru u zajedničkom sufinansiranju između Grada Subotice i Infrastrukture železnice Srbije obezbedimo savremenom opremom. Reč je o putnim prelazima gde se ukrštaju sa prugom od Subotice prema Somboru u Koparskoj ulici i u Ulici Bajski put. Takva saradnja je primer koji pokušavamo da prenesemo i u druge lokalne samouprave.

Osnovna škola „Sečenji Ištvan“ jedna je od devet subotičkih škola koje će biti obuhvaćene projektom. Školu pohađa 1129 đaka, od kojih je  140 iz nižih razreda prisustvovalo predavanju.

- Smatramo da o bezbednosti dece u saobraćaju uvek treba govoriti i nikada nije dovoljno. Znanje koje će dobiti na predavanju biće u vezi sa praktičnom primenom tog znanja. Nadamo se da će ovakve akcije i projekti doprineti da naša deca u saobraćaju budu bezbednija - smatra Vesna Vajs, direktorka Osnovne škole „Sečenji Ištvan“.

Kampanja „Pravilno je bezbedno“ biće nastavljena  sledeće srede, 18. aprila, kada će biti održana predavanja u osnovnim školama „Kizur Ištvan“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Jovan Mikić“.

- Naredne srede, 25. aprila obići će se tri škole „Sonja Marinković“ i škole u Starom i Novom Žedniku-najavila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1489
Povezane teme
bezbednost učenika pruga železnica bezbednost dece bezbednost saobraćaja pružni prelaz bezbednost građana nataša aleksić putni prelaz
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.