Komentara: 1
Pregleda: 5367
Foto

Održano predavanje na temu našeg krivičnog procesnog prava

19.05.2017. u 19:17h
Izvor: Subotica.com
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Subotici, organizovao je danas otvoreno predavanje pod nazivom „Aktuelna pitanja našeg krivičnog procesnog prava“. Predavanje je držao dr Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu.
Održano predavanje na temu našeg krivičnog procesnog prava

Srđan Cvijanović, direktor kancelarije za razvoj karijere i PR menadžer Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, kaže da je današnje predavanje rezultat kvalitetne saradnje Pravnog fakulteta i izdavačke kuće Liceum Juris (Lyceum Iuris).

- Na ideju da održimo današnje predavanje, došli smo nakon nedavnih predavanja koja su odvojeno organizovali naš fakultet i Liceum iz ove oblasti prava. Došli smo do zaključka da bi bilo sjajno da napravimo zajedničko predavanje, na koje ćemo pozvati stručnu javnost i studente – rekao je Cvijanović i zahvalio sudiji Majiću što se odazvao njihovom pozivu.

Održano predavanje na temu našeg krivičnog procesnog prava

Vladan Vukmanov, samostalni saradnik Liceuma Juris, kaže da se ta izdavačka kuća nedavno odlučila da svoje interesovanje usmeri na krivično pravo i da su, u dogovoru sa Pravnim fakultetom, odlučili da to bude tema današnjeg predavanja.

Predavanje na temu „Aktuelna pitanja našeg krivičnog procesnog prava“ držao je dr Miodrag Majić, sudija redovnog odeljenja i odeljenja za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu.

Održano predavanje na temu našeg krivičnog procesnog prava

- Došao sam sa namerom da razmenim mišljenje sa mladim ljudima o nečemu što, već nekoliko godina, zaokuplja našu stručnu javnost, a to je zakonik o krivičnom postupku, koji još uvek nazivamo novi, iako je od 2011. godine na snazi. Međutim, bez obzira na tu činjenicu, taj zakonik i dalje izaziva brojna ne snalaženja u praksi i biće mi vrlo interesantno da čujem kakvo je stanje oko toga u Subotici – rekao je Majić i dodao da žali što su prilike da razmenjuje iskustvo sa drugim kolegama iz drugih kraje zemlje retke.

Majić se takođe dotakao i rada Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS), naglasivši da je povratna informacija od kolega dobra, ali da je centar još uvek na početku rada.

Održano predavanje na temu našeg krivičnog procesnog prava

- Osnovna ideja sa kojom je Centar osnovan je da pokuša da okupi ljude iz pravosuđa koje krase dve važne osobine, a to su odlučnost i nekompromitovanost. Siguran sam da takvih ljudi u pravosuđu ima i da će njihovim angažovanjem, znanjem i savetima doprineti poboljšanju stanja u pravosuđu. CEPRIS bi trebalo da bude jezgro oko kojeg bi se okupljalo i nudilo ono najvrednije što pravosuđe ima – zaključio je Majić.

Interesovanje za predavanje bilo je veliko, te se odazvao veliki broj advokata, tužilaca, sudija i studenata.

Izvor: Subotica.com
Predavanje na temu krivičnog procesnog prava Predavanje na temu krivičnog procesnog prava Predavanje na temu krivičnog procesnog prava Predavanje na temu krivičnog procesnog prava Predavanje na temu krivičnog procesnog prava Predavanje na temu krivičnog procesnog prava Predavanje na temu krivičnog procesnog prava Predavanje na temu krivičnog procesnog prava
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5367
Povezane teme

predavanje

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

krivično pravo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.