Komentara: 1
Pregleda: 3961

Održano Pokrajinsko sportsko takmičenje škola i ustanova za decu ometenu u razvoju

26.04.2016. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Osnovna i srednja škola "Žarko Zrenjanin" bila je domaćin 12. Sportskog takmičenja za decu i mlade sa smetnjama. Na takmičenju je učestvovalo oko 170 mladih, koji su došli u pratnji svojih profesora iz deset mesta u Vojvodini.
Održano Pokrajinsko sportsko takmičenje škola i ustanova za decu ometenu u razvoju

Sportski susret je svečano otvoren u Tehničkoj školi "Ivan Sarić", gde je su nakon otvaranja odigrane fudbalske utakmice. Đaci osnovnoškolskog, srednjoškolskog uzrasta i mladi do 20 godina iz četiri ustanove koje na teritoriji Vojvodine zbrinjavaju osobe sa smetnjama, su se takmičili i u stonom tenisu. Prema rečima profesora fizičkog vaspitanja u školi domaćina, Nemanje Babovića, ove dve sportske discipline potpuno su prilagođene mladima sa smetnjama te im omogućavaju da utiču na razvoj sposobnosti.

- Ovakav vid takmičenja za decu je izuzetno jak motiv za njihov napredak, jer ga oni doživljavaju važnim. Sve je više dece iz specijalnih škola koja imaju teže smetnje, pa je pitanje kako će u narednim godinama izgledati ovo takmičenje. Za sada pored ove dve sportske discipline, pogodne su još i košarka i atletika, u kojima se takođe organizuje takmičenje u nekim drugim gradovima - kaže Nemanja Babović.

Organizaciju manifestacije, koja predstavlja neizostavni segment rehabilitacije đaka, podržao je i Grad Subotica.

- Mi smo radosni kada smo u mogućnosti da organizujemo ovakve susrete, jer je to prilika da se deca sretnu i druže što je jako važno za njihovu socijalizaciju i psiho-fizički razvoj. Ne zaboravimo da je sport aktivnost kojom na dobar način možemo da razvijamo i mentalno i fizičko zdravlje-kaže direktorka Osnovne i srednje škole "Žarko Zrenjanin", Dragana Vučković i dodaje - Naša škola organizuje i niz drugih aktivnosti kojima želimo da utičemo ne samo na unapređenje vaspitno-obrazovnog procesa, nego i na lakši dolazak do posla mladih sa smetnjama nakon završetka školovanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3961
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

tehnička škola ivan sarić

deca ometena u razvoju

sportsko takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.