Komentara: 1
Pregleda: 6004

Održano Opštinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola

08.02.2015. u 21:56h
Izvor: Subotica.com
Juče je u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Subotici održano Opštinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola. Na takmičenju je učestvovalo ukupno 79 učenika iz 15 osnovnih škola opštine Subotica.
Održano Opštinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola

Najviše takmičara bilo je u  šestom razredu (48), u sedmom razredu 15, i 16 učenika osmog razreda. Po rečima Daniela Barovića, profesora fizike i predsednika komisije za takmičenje osnovaca, ove školske godine primećena je nešto veća zainteresovanost učenika za takmičenje iz ovog predmeta, pogotovo kod učenika šestog razreda koji se prvi put susreću sa ovim predmetom, što zaista raduje kako nastavnike fizike, tako i roditelje đaka.

Ove godine u kategoriji „šestaka“ najbolji uspeh pokazala je učenica OŠ „Jovan Mikić“, Noemi Tot, kao i Luka Ivanović iz OŠ "Ivan Goran Kovačić". U sedmom razredu, najbolja je bila Natalija Pavlović, učenica OŠ „Sonja Marinković“, a u osmom razredu, kao i prethodnih godina, najviše poena pripalo je Minji Vuković iz OŠ „Miloš Crnjanski“ i Nađi Lukić, učenici OŠ „Jovan Mikić“ koje su prethodne dve godine učestvovale i na Državnom takmičenju iz fizike i takmičile se sa najboljim mladim fizičarima u Srbiji.

Održano Opštinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola

Pripreme za takmičenje iz fizike

Za ovo takmičenje, đaci se pripremaju sa svojim nastavnicima vežbajući znatno teže zadatke od onih koji se rade na časovima redovne nastave. Ono što je otežavajuća okolnost, odnosno za mnoge olakšavajuća, je da učenici moraju pre svega dobro vladati matematikom da bi znali rešiti zadate probleme iz fizike.

Za mesec dana, većinu učenika sa Opštinskog takmičenja, očekuje Okružno takmičenje, na kojem će učestvovati osnovne škole Severno-Bačkog okruga.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 6004
Povezane teme

osnovna škola jovan jovanović zmaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.