Komentara: 1
Pregleda: 3504
Foto

Održano humanitarno veče posvećeno Nadeždi Petrović

14.11.2018. u 15:43h
Izvor: RTV Yueco
U organizaciji Kola srpskih sestara, u Velikoj većnici Gradske kuće održano je humanitarno veče u okviru kog je izvedena monodrama o Nadeždi Petrović.
Održano humanitarno veče posvećeno Nadeždi Petrović

Članice Kola srpskih sestara priključile su se obeležavanju stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, a jučerašnju manifestaciju posvetile su velikoj slikarki, ali i učesnici Balkanskih ratova, kao i Velikog rata, Nadeždi Petrović, jednoj od osnivačica Kola srpskih sestara.

Održano humanitarno veče posvećeno Nadeždi Petrović

Glumica Biljana Đurović već nekoliko godina igra monodramu o Nadeždi Petrović. Ona je, između ostalog, izvedena u Valjevu, na godišnjicu smrti velike umetnice, kao i u Hramu Svetog Save na Vračaru. Reditelj, Božidar Đurović ističe da se o umetničkom radu Nadežde Petrović zna, te da je njegov cilj bio da kroz monodramu publiku upozna sa njenim ljudskim kvalitetima i vrednostima koje je iskazala kroz učešće u ratovima i kroz pružanje pomoću ugroženim ljudima.

Održano humanitarno veče posvećeno Nadeždi Petrović

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga namenjena su za Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom

Održano humanitarno veče posvećeno Nadeždi Petrović

- Nadežda je bila i jedna od osnivačica Kola srpskih sestara i Kolo srpskih sestara rado želi da se seća Nadežde Petrović, njene hrabrosti, rodoljublja, njenog humanizma i odanosti Srbiji, rekla je prof. dr Jelena Birovljev, predsednica Kola srpski sestara Subotica.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga u iznosu od 150.000 dinara uplaćena su na račun Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Izvor: RTV Yueco
Monodrama "Nadežda Petrović" Monodrama "Nadežda Petrović" Monodrama "Nadežda Petrović" Monodrama "Nadežda Petrović" Monodrama "Nadežda Petrović" Monodrama "Nadežda Petrović" Monodrama "Nadežda Petrović" Monodrama "Nadežda Petrović"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3504
Povezane teme

Kolo srpskih sestara Subotica

jelena birovljev

autizam

udruženje za pomoć osobama sa autizmom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.