• Pregleda: 2614

Održano humanitarno veče posvećeno Nadeždi Petrović

U organizaciji Kola srpskih sestara, u Velikoj većnici Gradske kuće održano je humanitarno veče u okviru kog je izvedena monodrama o Nadeždi Petrović.
Održano humanitarno veče posvećeno Nadeždi Petrović

Članice Kola srpskih sestara priključile su se obeležavanju stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, a jučerašnju manifestaciju posvetile su velikoj slikarki, ali i učesnici Balkanskih ratova, kao i Velikog rata, Nadeždi Petrović, jednoj od osnivačica Kola srpskih sestara.

Glumica Biljana Đurović već nekoliko godina igra monodramu o Nadeždi Petrović. Ona je, između ostalog, izvedena u Valjevu, na godišnjicu smrti velike umetnice, kao i u Hramu Svetog Save na Vračaru. Reditelj, Božidar Đurović ističe da se o umetničkom radu Nadežde Petrović zna, te da je njegov cilj bio da kroz monodramu publiku upozna sa njenim ljudskim kvalitetima i vrednostima koje je iskazala kroz učešće u ratovima i kroz pružanje pomoću ugroženim ljudima.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga namenjena su za Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom

- Nadežda je bila i jedna od osnivačica Kola srpskih sestara i Kolo srpskih sestara rado želi da se seća Nadežde Petrović, njene hrabrosti, rodoljublja, njenog humanizma i odanosti Srbiji, rekla je prof. dr Jelena Birovljev, predsednica Kola srpski sestara Subotica.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga u iznosu od 150.000 dinara uplaćena su na račun Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
B Odgovori
Svako širenje humanosti u ova zla neka vremena je divno. Samo nastavite. BRAVO. Lepo je bilo ovo dok sam čitao i gledao fotografije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.