Komentara: 2
Pregleda: 14734
Foto

Održano Državno takmičenje iz matematike

23.04.2016. u 16:52h > 24.04.2016. u 22:42h
Izvor: Subotica.com
U hotelu „Galleria“ održano je Državno takmičenje iz matematike za osnovce, na kome je učestvovalo 315 učenika šestog, sedmog i osmog razreda iz cele Srbije. Domaćin takmičenja je OŠ „Kizur Ištvan“.
Održano Državno takmičenje iz matematike

Takmičenje je svečano otvorio gradonačelnik Subotice, Jene Maglai koji je đacima poželeo uspeh i poručio da je znanje vrednost koji im niko ne može oduzeti, te da će jedan od najvećih izazova u narednom periodu biti reforma obrazovanja.

-Moramo pokrenuti obrazovanje u pravcu da bude pomoć privredi. Naše mlade moramo usmeravati prema tehničkim naukama gde postoji ogromna potreba za znanjem i za radom, mislim da će to biti najveći izazov u budućnosti Grada Subotice. Drago mi je da se veliki broj mladih okreće matematici, koja je osnova za sve tehničke nauke. Želim da im poručim da je znanje najveća vrednost koju poseduju, vrednost koju im niko ne može oduzeti i nešto što će im obezbeđivati egzistencijalnu sigurnost i kvalitetniji život - rekao je Maglai.

Održano Državno takmičenje iz matematike

Takmičari su znanje i dar za matematiku pokazali kroz rešavanje pet zadataka. U konkurenciji tri stotine najboljih mladih matematičara, bila su i četiri učenika iz subotičkih osnovnih škola.

- To su sjajni mladi matematičari koji pohađaju šesti, sedmi i osmi razred. Očekujem da će postići dobre rezultate. Najuspešnije takmičare očekuju vredne nagrade, a njih dvadesetak će se plasirati i na Srpsku matematičku olimpijadu za osnovce. Juniorska ekipa će nastavak takmičenja imati na Balkanijadi, koja će biti održana krajem juna - kaže predsednica Komisije za takmičenja iz matematike Grada Subotice, Ljubica Kiselički.

Kako bi boravak u Subotici đacima bio što prijatniji i ostao im u lepom sećanju, domaćini su se potrudili da deci i njihovim nastavnicima omoguće izlet za upoznavanje grada „Putevima secesije“ u okviru koga će posetiti Gradski muzej, kao i odlazak na Palić i obilazak ZOO vrta.

Održano Državno takmičenje iz matematike

Rezultati

Za prvo mesto u šestom razredu bilo je neophodno osvojiti 85 i više bodova, za drugo mesto 69 i više, dok je za treće mesto bilo neophodno najmanje 59 bodova.

U sedmom razredu prvo mesto i odlazak na Srpsku matematičku olimpijadu obezbedili su učenici sa 85 i više bodova, za drugo mesto je bilo potrebno najmanje 75 osvojenih bodova, dok za treće mesto najmanje 60 bodova.

Učenici osmih razreda koji su osvojili 70 i više bodova zauzeli su prvo mesto, drugo mesto osvojili su učesnici sa 54 ili više bodova, dok je treće mesto pripalo onima sa najmanje osvojenih 46 i više bodova. Plasman na Srpsku matematičku olimpijadu obezbedili su učenici sa 54 i više osvojenih bodova.

Suboticu je na Državnom takmičenju predstavljalo četvoro talentovanih mladih matematičara. Učenik OŠ „Ivan Milutinović“ Igor Engi zauzeo je I mesto sa 90 osvojenih bodova u konkurenciji učenika 6. razreda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 14734
Povezane teme

takmičenje iz matematike

Ljubica Kiselički

jene maglai

republičko takmičenje iz matematike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.