Komentara: 2
Pregleda: 7022
Foto

Održano "BizKod v2.0" takmičenje u programiranju

01.05.2017. u 08:20h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici proteklog vikenda, 29. i 30. aprila, održano je "BizKod v2.0" takmičenje u organizaciji kompanije Infostud.
Održano "BizKod v2.0" takmičenje u programiranju

BizKod je hakaton-takmičenje u programiranju u trajanju od 24 časa i namenjeno je studentima druge i treće godine Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici. Učestvovalo je 9 timova odnosno 34 takmičara.

Ovakva vrsta takmičenje je prvi put organizovana u Subotici i široj okolini.

Takmičenje je počelo svečanim otvaranjem nakon čega je usledilo upoznavanje sa zadatkom takmičenja. Timovi su imali oko sat vremena da osmisle svoj projekat na kojem će raditi tokom 24 časa. Ubrzo su usledile konsultacije sa mentorima-programerima iz kompanije Infostud koji su im tokom svih 24 časa davali predloge i smernice kako bi što bolje uspeli da realizuju svoj projekat.

 

U nedelju 30. aprila nakon 24 časa programiranja na red su došle prezentacije na kojima su timovi morali da prikažu funkcionalno softversko rešenje.

Žiri kojeg su činili vodeći programeri kompanije Infostud i profesori informatike sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici je poslušao prezentacije, pogledao rešenja i doneo je odluku po kojoj su rezultati "BizKod v2.0" takmičenja sledeći:

I) "Tri musketara" (Vladimir Sabo, Stefan Popić, Veselin Romić i Saša Vukov)
II) "HIGH5-1" (Andrea Orosz, Attila Szenci, Filip Vučinić i Szilveszter Fejes)
III) "Cyber warriors" (Zoran Popić, Aleksandar Mamužić. Nenad Vukanović i Aleksandar Ješić)

Prvo mesto - "Tri musketara"

Drugo mesto - "HIGH5-1"

Treće mesto - "Cyber warriors"

Iako su tri tima osvojila nagrade, svi timovu su pobednici jer su smogli snage, volje i želje da se isprobaju u ovom teškom programerskom izazovu.

Studenti su prezadovoljni sa celim takmičenjem koje im je pružilo mogućnost da steknu još više iskustva u timskom radu, da steknu nova znanja i da  se trude da isporučuju softverska rešenja u zadatim rokovima.

- Facebook stranica takmičenja www.facebook.com/bizkod.takmicenje/
- Zvaničan sajt takmičenja www.bizkod.rs

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 7022
Povezane teme
visoka tehnička škola infostud visoka tehnička škola strukovnih studija takmičenje u programiranju bizkod takmičenje programiranje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.