Komentara: 0
Pregleda: 1491

Održani preventivni pregledi na Paliću

25.07.2018. u 11:05h
Izvor: TV Subotica
Zdravstvena akcija „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“ stigla je i u MZ „Palić“, gde su juče tokom prepodneva, građani imali priliku da porazgovaraju sa lekarima, ali i provere osnovne faktore rizika po zdravlje.
Održani preventivni pregledi na Paliću

Bez zakazivanja, bez čekanja i potpuno besplatno, Palićani su mogli da prekontrolišu svoje zdravlje i dobiju savete lekara. Iako neki redovno odlaze na preventivne kontrole kod izabranih doktora, drugi pak, priznaju da ne vode dovoljno računa o zdravlju.

I u ovoj akciji „Selu u pohode", zainteresovani sugrađani su mogli da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase, dok su pušači mogli da izmere nivo ugljen – monoksida u krvi.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već osmu godinu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1491

Povezana vest

Povezane teme

zavod za javno zdravlje

crveni krst

mz palić

besplatan pregled

besplatni pregled

kontrola zdravlja

briga o zdravlju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.