Komentara: 22
Pregleda: 6110

Održani dogovori oko rukovođenja javnim preduzećima

13.10.2020. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle sedmice održavani su dogovori na nivou lokalnih samouprava oko raspodele rukovođenja javnim preduzećima i ustanovama, shodno izbornim rezultatima. Predsednik SVM Ištvan Pastor smatra da će nova pokrajinska vlada biti formirana u naredne dve sedmice, a odmah zatim i republička.
Održani dogovori oko rukovođenja javnim preduzećima

Gostujući u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija prvi čovek SVM-a rekao je da su se protekle sedmice odvijali važni dogovori oko podele resora u lokalnim samoupravama.

- To je veliki i zahtevan posao, ali i trenutak kada se u lokalnim izborima može reći da je stavljena "tačka na i" - rekao je Ištvan Pastor a potom se osvrnuo na formiranje parlamenta na višim nivoima vlasti. - Sada na Srpskoj naprednoj stranci, kao partiji koja je dobila najviše glasova na izborima, da donese odluke i predloži personalna rešenja. Očekujem da će do 29. oktobra biti formirana pokrajinska, a da će do 3. novembra, kada ističe zakonski rok od 90 dana, to biti okončano i na republičkom nivou.

Na izborima za sve nivoe vlasti, održanim 21. juna, SNS je u Subotici osvojio najveći broj glasova i odborničkih mandata (31). U odnosu na prethodni mandat SVM je "ojačao", te sada ima 22 odbornika, duplo više nego u prethodnom, pa je i za pretpostaviti da će očekivati "veći deo kolača".

U novom sazivu u Gradskoj skupštini "naprednjaci" i SVM su nastavili koaliciono delovanje, uz praktično sve druge političke opcije, osim Pokreta građanske Subotice koji je ostao u opoziciji sa četiri odbornika, dok odbornici sa liste "Vojvođanski front" (3) za sada su suzdržani.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 6110
Povezane teme

ištvan pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.