• Pregleda: 3151

Održane druge Olimpijske igre dece

Na terenima Tehničke škole "Ivan Sarić" danas su održane olimpijske igre za decu predškolskog I mlađeg školskog uzrasta, gde je učestvovalo oko 160 dece. Ovo su druge olimpijske igre koje se organizuju u Subotici u organizaciji “SuTeam” škole sporta. Na olimpijadi su učestvovala i deca iz škole sporta iz Bosne i Hercegovine, tako da je Olimpijada poprimila i međunarodni karakter.
Održane druge Olimpijske igre dece

Od 9 do 11 časova održano je predtakmičenje na kom su očestvovala deca rođena 2006-2007 godine, a nakon toga u 11 časova Olimpijada je svečano otvorena. Stošezdesetoro dece mlađeg školskog uzrasta podeljeno je u 18 ekipa, koje su se takmičile u različitim disciplinama.

Po rečima predsednika skupštine grada Slavka Paraća, koji je prisustvovao svečanom otvaranju, u Subotici se uvek podjednako vodilo računa kako o dečijem, tako i o rekreativnom i kvalitetnom sportu. Ipak bez dobro organizovanog dečijeg sporta, nema ni kvalitetnog sporta.

Olimpijske igre završene su tokom popodneva. Pobednicima su dodeljene medelje i pehari, dok su svi učesnici dobili zahvalnice, jer je moto Olimpijskih igara, upravo "važno je učestvovati".

Fotografije sa ove manifestacije možete videti u našoj galeriji.

Olimpijada

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.