Komentara: 2
Pregleda: 3286
Foto

Održana zajednička sednica Odbora sektora usluga i industrije Privredne komore Srbije

26.10.2018. u 18:12h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Regionalne privredne komore održana je zajednička sednica Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije Privredne komore Srbije. Na dnevnom redu bile su teme vezane za digitalizaciju, ali i tržište električne energije.
Održana zajednička sednica Odbora sektora usluga i industrije Privredne komore Srbije

Pored članova Odbora, sednici su prisustvovali direktor Sektora industrije Privredne komore Srbije, Miroslav Lutovac i sekretar Udruženja za energetiku i energetsko rudarstvo Privredne komore Srbije, Petko Šišović, koji su naglasili  značaj  direktnog kontakta sa privrednicima. 

Pored standardnih tema vezanih za robnu razmenu u prvih osam meseci, na dnevnom redu su se našle teme kao što je digitalizacija, koja prema rečima direktora Sektora industrij, Miroslava Lutovca, podrazumeva visoku automatizaciju, energetsku efikasnost i maksimalno uključivanje obnovljivih izvora. Govorilo se i o tržištu električne energije, o čijim mogućnostima, kako je rečeno, ne postoje dovoljna saznanja.

- Kod nas je tržište električna energije praktično deliberalizovano, ali sa druge strane iz direktnih kontakata sa privrednicima primećuje se da ne postoji dovoljno saznanja o svim mogućnostima, koje to tržište pušta i dopušta. Formirana je i berza električne energije kod nas, utisak je da ne postoji dovoljno saznanja o svim mogućnostima, koja su na raspolaganju privrednicima, a čini se da bi to bilo na obostrano zadovoljstvo i korist - rekao je Lutovac.

Održana zajednička sednica Odbora sektora usluga i industrije Privredne komore Srbije

Na ranijim sastancima privrednici u okruženju ukazali su na potrebu za formiranjem sekcije za tekstil, koja je, na njihovu incijativu, na današnjoj sednici i oformljena.

- To je jedna grana koja je malo u izumiranju, ali smatramo da, kada bi se ta sekcija više savila sa inicijativama i sa mogućnostima izlaska na tržište iz zajedničkog ugla mogla bi doprineti njihovom poboljšanju. Specifičnosti se uglavnom dešavaju u Potiskom regionu u Adi i okolnim mestima, oni su u ekspanziji međutim tržište je uvek specifično i oni bi želeli da preko Komore dobiju zaleđinu što bi ih osnažilo u tržišnim nastupima - naglasio je Laslo Karai, koordinator industrije u RPK.

Sednica je bila prilika i za  početak razgovora o godišnjim nagradama za privrednike i privredna preduzeća. Svi predlozi će potom biti dostavljeni Komisiji za nagrade PKS.

Izvor: Subotica.com
Sednica Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije PKS Sednica Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije PKS Sednica Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije PKS Sednica Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije PKS Sednica Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije PKS Sednica Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije PKS Sednica Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije PKS Sednica Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije PKS
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3286
Povezane teme

privredna komora subotica

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.