Komentara: 1
Pregleda: 3015

Održana trka sećanja na Drena Mandića povodom 10 godina od tragedije

02.08.2018. u 13:10h
Izvor: RTV Pannon
Drugovi i poznanici Drena Mandića, organizovali su juče na obali jezera Palić trku, 10. po redu trku u znak sećanja na Subotičanina koji je tragično izgubio život u planinarskoj akciji pokušaja osvajanja Himalaja.
Održana trka sećanja na Drena Mandića povodom 10 godina od tragedije

Gotovo stotinu trkača okupilo se u znak sećanja na izuzetnog sportistu koji je izgubio život u Pakistanu, na visini od 8.240 metara prilikom osvajanja himalajskog vrha K2.  Jedan od osnivača ove pomen trke bio je i Klub trkača „Tron" sa Palića.

Pred početak trke minutom ćutanja odali su počast pred spomen tablom sportiste koji je bio ne samo odličan trkač već i pasionirani planinar. Zoran Vukmanov upoznao je Drena Mandića pre 22 godine, a i nakon deset godina za njega je neshvatljivo da prijatelj nije više među njima.

- Prošlo je deset godina, ali je još uvek teško poverovati da nije sa nama. Atletski klub „Tron" svake godine organizuje trku kojom se seća Drena i njegovog života - kaže planinar Zoran Vukmanov.

Mladi trkači nisu lično poznavali Drena Mandića, ali učešćem u trci održavaju sećanje na njega.

- Godišnji odmor provodim ovde kod kuće, i sa jednim prijateljem iz Bačke Topole odlučili smo  da ćemo doći i trčati na ovoj pomen trci Drena Mandića - priča trkač Tihamer Sirak.

Članovi Trkačkog kluba „Tron" svakog 1. avgusta, nezavisno od vremenskih prilika, organizuju pomen trku u dužini od 8.240 metara, što je visina na kojoj je 2008. godine poginuo njihov sportski kolega Dren Mandić prilikom osvajanja Himalaja.

- Od tada, sada već deseti put u znak sećanja na njega organizujemo trku na Paliću. On je bio jedan od osnivača „Trona - kaže Đerđ Teleki, predsednik palićkog Trkačkog kluba „Tron".

Održana trka sećanja na Drena Mandića povodom 10 godina od tragedije

Proglašeni su i pobednici. Među damama pobedila je Tijana Kabić, dužinu od preko osam kilometara istrčala je za 33,5 minuta, dok je kod muškaraca Bela Nađ Gelert, prvi stigao na cilj nakon 29 minuta i 19 sekundi.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3015
Povezane teme

Dren Mandić

atletsko rekreativni klub tron

rekreacija

trčanje

memorijalna trka dren mandić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.