• Pregleda: 4575

Održana tribina: "Vidimo se na Fejsu!"

U petak u omladinskom klubu "Skladište" održana je tribina "Vidimo se na Fejsu! - Internet kultura i identitet mladih", u sklopu koje je prikazan i insert iz predstave "Fejkbuk".
Održana tribina: "Vidimo se na Fejsu!"

U kojoj meri i na koji način novi vidovi komunikacije među mladima, putem društvenih internet mreža, utiču na razvoj njihovih socijalnih veština i kognitivnih sposobnosti, osećanja empatije i solidarnosti, njihovu radoznalost i opštu mentalnu aktivnost..., na koji način mladi na ovakvim mestima komuniciraju, kakav uticaj internet kultura ima na njihov identitet danas i u kakvoj su oni vezi...?

Na tribini VIDIMO SE NA FEJSU! Internet kultura i identitet mladih gošće: doktor filoloških nauka Biljana Radić-Bojanić (Novi Sad), rediteljka Jelena Bogavac (Beograd) i psiholog Maja Stoparić (Subotica) pokušale su da rasvetle ovu aktuelnu temu iz različitih stručnih i iskustvenih uglova.

Tribinu je vodio Boris Čegar, profesor filozofije iz Subotice.

Pre razgovora publika je imala prilike da pogleda i insert iz predstave “Fejkbuk“, u režiji Jelene Bogavac, koja uspešno igra na repertoaru Bitef teatra, a bavi se fenomenom društvenih internet mreža.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"

povezane teme

5
Dare Odgovori
Uff sto je bila guzva 20-tak ljudi. Uspesna tribina HEHE!@
Istina Odgovori
pitam, ako je fondacija kako se onda može finansirati iz budžeta grada?
ostalo je @Dare rekao, jednom rečju sramota
earthworker Odgovori
hihiihih.. izgleda omladina previse zauzeta fejsbukom da bi dosli na soljenje pameti.
Peter Odgovori
tribina je bila odlicna i vise nego zanimljiva! kamo srece da su zatucani omladinci malo vise svesni sta im se desava u takozvanom kiberprostoru...
Cannibal Odgovori
"ako je fondacija kako se onda može finansirati iz budžeta grada"

Па није то у никаквој колизији, може град да финансира ствари од ширег друштвеног значаја, нарочито када се ради о непрофитним огранизацијама.

"Uff sto je bila guzva 20-tak ljudi"

Посећеност није никакво мерило квалитета. Тако рецимо, онај *** cenzurisano *** Малагурски окупи читав амфитеатар на ОУ, али су му филмови, објективно, шупљи као сув дулек.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.