Komentara: 1
Pregleda: 3413
Foto

Održana Svečana akademija „Počast narodu voljene zemlje“

14.02.2017. u 21:20h
Izvor: Subotica.com
Povodom Dana državnosti, u Dečjem pozorišu drugu godinu zaredom održana je Svečana akademija „Počast narodu voljene zemlje“. Organizatori manifestacije su Savez boraca Subotice i Savez ratnih i mirnodopskih invalida.
Održana Svečana akademija „Počast narodu voljene zemlje“

Program je organizovan u čast sećanja na Sretenje 1804. godine kada je počelo oslobađanje od Turske i isti datum 1835. godine kada je donet prvi moderni ustav Srbije - Sretenjski ustav.

- Država Srbija je mukotrpno stvarana, zato su svi ratni vojni invalidi i svi preživeli borci dužni  da čuvaju tradiciju i državnost Srbije na dobrobit svih građana. Posebno imamo nadu i molbu mladima da se malo okrenu stvaralaštvu i uz pomoć intelektualaca učine nešto za dobrobit Srbije i svih naroda koji žive u njoj - poručio je Dragoslav Dašić, predsednik Saveza ratnih i mirnodopskih invalida Subotice.

Održana Svečana akademija „Počast narodu voljene zemlje“

U programu Svečane akademije  učestvovali su đaci od 5. od 8. razreda OŠ „Ivan Goran Kovačić“ koji su izveli nekoliko horskih numera i recitacija, učenici Odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole i kulturno-umetnička društva „Bratstvo“ i „Aleksandrovo“.

- Trudimo se da program ima i neki istorijski osvrt, pre svega da evocira uspomenu na tu epohu kroz istorijske priloge i kolaže, koje smo pripremili. Kulturno umetnički program pruža mogućnost deci da se afirmišu i promovišu  i da na neki način dobiju simbolično priznanje za to što vredno rade i vežbaju - kaže Veselin Cvijetić, suorganizator manifestacije.

Održana Svečana akademija „Počast narodu voljene zemlje“

Izvor: Subotica.com
Akademija "Počast narodu voljene zemlje" Akademija "Počast narodu voljene zemlje" Akademija "Počast narodu voljene zemlje" Akademija "Počast narodu voljene zemlje" Akademija "Počast narodu voljene zemlje" Akademija "Počast narodu voljene zemlje" Akademija "Počast narodu voljene zemlje" Akademija "Počast narodu voljene zemlje"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3413

Povezano dešavanje

Povezane teme

dan državnosti

sretenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.