• Pregleda: 3294

Održana skupština DSHV-a

U Novoj opštini u petak je održana redovna skupština DSHV-a. Prvi put na skupštini u radnom delu su prisustvovali članovi DSHV-a iz novoformiranih mesnih organizacija Zrenjanin, Odžaci i Prozivka.
Održana skupština DSHV-a

Na početku rada skupštine prisutne delegate DSHV-a pozdravio je generalni konzul Republike Hrvatske, Dragan Đurić, te član predsedništva Demokratske stranke, dr Oliver Dulić koji je pozvao sve delegate DSHV-a da podržu koaliciju „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“ na parlamentarnim izborima 16. marta.

Predsednik DSHV-a se osvrnuo na susrete sa predsednikom Republike Hrvatske, Ivom Josipovićem i predsednikom Republike Srbije, Tomislavom Nikolićem u Tavankutu i Beogradu, ponovo je aktuelizovano pitanje zagarantovanih mandata u predstavničkim organima u skladu sa Sporazumom o zaštiti manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Predsednik DSHV-a se osvrnuo i na aktuelnu političku situaciju u Republici Srbiji te zaključio da nova Vlada Republike Srbije mora pokrenuti teške reforme u javnoj upravi i javnim preduzećima, pokrenuti privredu,  poboljšati kreditni rejting države, privući strana ulaganja i smanjiti nezaposlenost. Kuntić je na kraju pozvao sve pobornike demokratije u Republici Srbiji da 16. marta 2014. godine izađu na izbore i zaokruže redni broj. 8. koalicije „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“ na čijoj se izbornoj listi nalazi i kandidat DSHV-a, Petar Kuntić.

Nakon diskusije na skupštini delegati su velikom većinom usvojili izvještaje o radu, finansijski izveštaj, i izveštaje nadzornog odbora.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

15
sad se vidi sad se zna Odgovori
dobro je da ste baš ovu sliku odabrali na kojoj se jasno vidi da Oliver Dulić vlada sa DSHV !!!
Vesko Odgovori
Kako ide posao sa Bunjevcima.Sigurno je dobro kada ste u koaliciji.Kazem ja bice to dobro,svakako
ste isti narod,samo se drugacije predstavljate,po zelji i po novcima.Bice nikako i za jedne i druge.
Zivi i zdarvi bili i jedni i drugi.Zajedno ste jaci.
ffilozzoff Odgovori
kAKO taj Kuntic LAKO postaje poslanik u Srbiji preko ds-a uvek i bez ikakvog zalaganja!!! STO je najgore 2VEKA je u parlamentu,a za SUBOTICU nista nije uradio!!!!!
Petar Odgovori
"Zagarantovani mandati" su sustina,smisao,esencija...razlog postojanja DSHV-a.
Kakva zastita manjina,demokratija,kakve reforme ili kreditni rejting?!
Jedini cilj ove malobrojne bratije je da budu paraziti na drzavnim jaslama.
Naravno,tu su i sredstva iz vazda prijateljski nastrojene Hrvatske.
O Dulicu i slicnim "pojavama" je vec sve napisano...a koliko pomaze njihovo ranije delovanje,strucnost i podrska vidi se po rejtingu SNS...
oksi boksi Odgovori
Al' će vas "pocapat" Tadić sve zajedno 16!
penzioner Odgovori
Posle vas je veoma teško pokrenuti bilo šta jer ste sve pokrali, uništili, rasprodali, ostavili more razni kredita dugova.
Zadužili ste i opljačkali pošten narod Subotice, nadam se da više nikada nećete doći na vlast, a da će te za sva nedela odgovarat.
Kuntić je veliki nacionalista za sopstvene interese.
lucky Odgovori
Sigurno su raspravljali i o staroj dobroj strategiji kako se najbolje uvući pobedniku izbora zarad novaca, totalno netipično za njih jel?
Alvatna Odgovori
Sve ce to da uokviri nas poznati fiskal,koji se u sve mece.Sta bi bilo sa ovom strankom da nije njega?
Ne mogu ni da zamislim.
pih Odgovori
nažalost moram protiv sebe samog glasati jer ovi nisu ni za .........
neupučeni Odgovori
I dalje ste "ugroženi" na tefore več godinama vatate.
ban dulic Odgovori
Vidi se iz kog legla je poteko ban Dulic!!!
titov omladinac Odgovori
Ni jedan se još nije oglasio drugačijim predlogom: UKIDANJE IMUNITETA, SMANJENJE BROJA NARODNIH POSLANIKA (dosta bi ih bilo i pola), BESPLATNE AUTOBUSKE I VOZNE KARTE ZA NJIH, i unošenje novog krivičnog dela u KZ: trgovina uticajem.
Srbistan Odgovori
Kako [*...*] Oliver moze uopste da se pojavljuje javno negde.
gradjanin Odgovori
A najugrozeniji je ovaj sa lepom frizurom u prvom redu
gradjanin Odgovori
Sigurnan posao ili funkcije za par ljudi a narod k'o narod......
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.