Komentara: 15
Pregleda: 3760

Održana skupština DSHV-a

03.03.2014. u 12:44h
Izvor: RTV Yueco
U Novoj opštini u petak je održana redovna skupština DSHV-a. Prvi put na skupštini u radnom delu su prisustvovali članovi DSHV-a iz novoformiranih mesnih organizacija Zrenjanin, Odžaci i Prozivka.
Održana skupština DSHV-a

Na početku rada skupštine prisutne delegate DSHV-a pozdravio je generalni konzul Republike Hrvatske, Dragan Đurić, te član predsedništva Demokratske stranke, dr Oliver Dulić koji je pozvao sve delegate DSHV-a da podržu koaliciju „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“ na parlamentarnim izborima 16. marta.

Predsednik DSHV-a se osvrnuo na susrete sa predsednikom Republike Hrvatske, Ivom Josipovićem i predsednikom Republike Srbije, Tomislavom Nikolićem u Tavankutu i Beogradu, ponovo je aktuelizovano pitanje zagarantovanih mandata u predstavničkim organima u skladu sa Sporazumom o zaštiti manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Predsednik DSHV-a se osvrnuo i na aktuelnu političku situaciju u Republici Srbiji te zaključio da nova Vlada Republike Srbije mora pokrenuti teške reforme u javnoj upravi i javnim preduzećima, pokrenuti privredu,  poboljšati kreditni rejting države, privući strana ulaganja i smanjiti nezaposlenost. Kuntić je na kraju pozvao sve pobornike demokratije u Republici Srbiji da 16. marta 2014. godine izađu na izbore i zaokruže redni broj. 8. koalicije „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“ na čijoj se izbornoj listi nalazi i kandidat DSHV-a, Petar Kuntić.

Nakon diskusije na skupštini delegati su velikom većinom usvojili izvještaje o radu, finansijski izveštaj, i izveštaje nadzornog odbora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 3760
Povezane teme

Oliver Dulić

Slavko Parać

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

dshv

petar kuntić

Demokratska stranka

demokratska stranka hrvata u vojvodini

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.