Komentara: 2
Pregleda: 8089

Održana sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore

05.04.2016. u 18:14h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori održana je 37. sednica Upravnog odbora. Na dnevnom redu bilo je 11 tačaka, a najveća pažnja je posvećena privredi regiona u toku prošle godine i aktivnostima privrednih komora na sprovođenju Zakona o privrednim komorama.
Održana sednica Upravnog odbora Regionalne privredne komore

Na osnovu rezultata sedam analiza rađenih krajem prošle godine, koje obuhvataju privredno kretanje, robnu razmenu u regionu, robnu razmenu agrara, preduzetničkih radnji, materijal o ukupnim podsticajima regionalnog razvoja, direktne strane investicije i predlog nelikvidnosti, privrednici su doneli zaključke o osnovnim pretpostavkama za unapređenje privrednog ambijenta za ovu godinu.

- Privrednici iz gotovo svih oblasti su sumirali 17 stavki koje su neophodne za poboljšanje privrednog ambijenta, čime bi oni mogli na bolji način da iskoriste svoje kapacitete. Privrednici se zalažu za smanjenje obaveza za realni sektor, koje su sada samo predviđene kod novog zapošljavanja. Zatim, oni zagovaraju i dobijanje finansijskih sredstava pod povoljnijim uslovima. Nisu u pitanju samo kamate, koje su sada smanjene, nego je i procedura za dobijanje kredita često jako komplikovana. Privrednici takođe smatraju da bi bilo veoma značajno da se vrši kontola svih subvencija koje se daju u sistemu. Njihovi zahtevi odnose se i na završetak reforme javnog sektora i utvrđivanje potrebnog broja zaposlenih, kreiranje stimulativnog poreskog sistema, poštovanje zaštitnih mera prilikom uvoza, sistem kontole javnih investicija, kao i striktnu primenu Zakona o javnim nabavkama, za koje država izdvaja značajna sredstava-kaže sekretar Regionalne privredne komore, Ivan Vojnić Tunić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 8089
Povezane teme

privredna komora

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.