Komentara: 4
Pregleda: 5935
Foto

Održana sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine

24.02.2016. u 14:36h
Izvor: Subotica.com
Regionalna lekarska komora Vojvodine i Društvo lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva će i u narednom periodu pružati podršku inicijativama koje za cilj imaju zaštitu zdravstvenih radnika, kao i promociju transplantacije, rečeno je na sednici Skupštine ove organizacije, koja je danas održana u Subotici.
Održana sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine

Kao esnafska organizacija, Lekarska komora Vojvodine je u prethodnoj godini preuzela niz aktivnosti na unapređenju komunikacije između pacijenata i zdravstvenih radnika.

- Slučajevi nasilja nad zdravstvenim radnicima se ne razlikuju od nasilja koje je prisutno u društvu. Mi nismo nadležni da donosimo zakone, ali podržavamo akciju da se značajno pojača Krivični zakonik, te da vinovnici takvih događaja budu najstrožije sankcionisani. Naravno da je dobro u momentu kada je to postala epidemija pojačati policijski nadzor. Problem u komunikaciji i frustiranost lekara i pacijenata je evidentna, te smo mi u prethodnoj godini tri puta organizovali radni sto o asertivnoj komunikaciji-kaže predsednik Regionalne lekarske komore Vojvodine, dr Tomislav Stantić.

Održana sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine

Regionalna lekarska komora će nastaviti i rad na promovisanju značaja transplantacije, tj. donora na osnovu pretpostavljene saglasnosti.

- To je krucijalna tačka kod svih zemalja u okruženju. Države koje su takve aktivnosti sprovele imaju sjajne rezultate. Hrvatska tako ima najveći broj transplantacija i donora u odnosu na sve zemlje u okruženju, čak su u vrhu svetske lestvice - dodaje Stantić.

Takođe, najavljeno je da će Regionalna lekarska komora Vojvodine ove godine značajnu pažnju poklanjati i poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga kroz insistiranje na jasnijoj standardizaciji procedura.

Izvor: Subotica.com
Sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine Sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine Sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine Sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine Sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine Sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine Sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine Sednica Skupštine Regionalne lekarske komore Vojvodine
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5935
Povezane teme

tomislav stantić

doniranje organa

lekarska komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.