Komentara: 6
Pregleda: 3542

Održana sednica Gradskog veća

21.11.2012. u 15:15h
Izvor: RTV Yueco
Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Zaključka o prihvatanju izveštaja o ostvarenju budžeta grada za period od prvog januara do 30. septembra ove godine.
Održana sednica Gradskog veća

U prvih devet meseci grad je raspolagao sa tri milijarde 576 miliona dinara, što iznosi 73,81 odsto planiranog godišnjeg obima, a u odnosu na isti period redhodne godine raspolagano je sa 41,97 odsto više novca.

Članovi gradskog veća su usvojili nacrt i utvrđivanje predloga o donošenju Plana generalne regulacije za zone Aleksadrovo, kao i Željezničko naselje i Makova sedmica.

Tekući prihodi budžeta su ostvareni u visini od tri milijarde dinara, što predstavlja 66,65 odsto planiranog obima.Primanja budžeta ostvarena su u visini od 156 miliona dinara. Najznačajnije odstupanje ostvarenih prihoda i primanja u prvih devet meseci u odnosu na isti period prošle godine odnosi se na duplo veće prihode od zarada.

U toku tog perioda pristigla su sredstva od donacija iz evropskih fondova za odobrene projekte koje je grad realizovao u predhodnoj budžetskoj godini. Ukupan iznos od donacija 41 milion dinara. Na predlog izveštaja nije bilo primedbi.

Sednica gradskog veća

sa današnje sednice Gradskog veća

Članovi veća usvojili su predlog Rešenja o davanju saglasnosti na izmene programa javnih i javnih i komunalnih preduzeća. Ujedno je usvojen i predlog Rešenja o raspodeli dobiti javnih i javnih komunalnih preduzeća od kojih grad na osnovu toga dobija sedam miliona dinara.

Sve odluke su upućene Skupštini grada na usvajanje. Zasedanje lokalnog parlamenta se očekuje naredne nedelje u četvrtak.

Izvor: RTV Yueco
Sednica Gradskog veća Sednica Gradskog veća Sednica Gradskog veća Sednica Gradskog veća Sednica Gradskog veća Sednica Gradskog veća Sednica Gradskog veća Sednica Gradskog veća
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3542
Povezane teme

gradsko veće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.