Komentara: 0
Pregleda: 2451

Održana promocija knjige Roberta Tilija - "Bluz poezija"

15.11.2013. u 14:29h
Izvor: RTV City
U Omladinskom klubu "Skladište" sinoć je održana promocija nove knjige Roberta Tilija pod nazivom "Bluz poezija". Poetsko i muzičko veče je bio prvi javni nastup Roberta Tilija u Subotici,nakon što je dobio prestižnu gradsku nagradu Pro Urbe.Razgovor sa autorom vodio je profesor književnosti Đorđe Kuburić,književni kritičar i pesnik.
Održana promocija knjige Roberta Tilija - "Bluz poezija"

„Bluz poezija” je   druga  objavljena knjiga u ovoj godini Roberta Tilija . Ona sadrži preko sto prepevanih antologijskih pesama bluza, sa biografskim podacima i karikaturama ilustracijama samog  autora. Početkom godine se u knjižarama pojavila prva knjiga,autobiografski roman „Izdah iz staklenika”,sredinom godine njegov prevod „Leteći Vučidol” i evo krajem godine, novi naslov laureata gradskih prestižnih  nagrada „Pro Urbe”, i ranije nagrade „dr Ferenc Bodrogvari”.

Objavivši preko dvadeset naslova, postao je Subotičanin sa najviše objavljenih književnih,literarnih radova. Robert Tili je i likovni umetnik i muzičar.Trenutno je u kafeu „Grunf” izložena njegova prodajna izložba crteža i kolaža,a uskoro će postaviti i izložbu karikatura i ilustracija iz najnovije knjige „Bluz poezija”,koja će ovih dana stići u Gradsku knjižaru Danilo Kiš i knjižaru Plato.

U iščekivanju stalnog angažmana,radnog mesta i zaposlenja Tili ,trenutno radi kao autor pet emisija na subotičkom radiju i vodi Radionicu kreativnog pisanja pri Fondaciji „Danilo Kiš“.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2451
Povezane teme

promocija knjige

omladinski klub "skladište"

robert tili

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.