Komentara: 0
Pregleda: 2485

Održana promocija filma "Subotica - grad rvanja"

10.11.2015. u 19:22h
Izvor: RTV City
Održana promocija filma "Subotica - grad rvanja"

Sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće održana projekcija dokumentarnog filma „Subotica grad rvanja“ autora novinara RTV City Vlade Šućura. Kroz polučasovni film autor je posvetio pažnju  istoriji rvanja Subotice i organizaciji Evropskog kadetskog prvenstva u rvanju.

Inspiraciju za film autor je pronašao u uspesima subotičkog rvanja, koje je tokom proteklih decenija osvojilo brojne olimpijske, svetske i evropske medalje kao i pregršt državnih pojedinačnih i ekipnih medalja.

- "Ideju za dokumentarac o subotičkom rvanju dobio sam još pre Evropskog prvenstva za kadete koje se letos održalo u našem gradu, a to dešavanje mi je samo pomoglo da napravim sintezu istorije rvačkog sporta u Subotici i nove generacije budućih šampiona iz cele Evrope"- izjavio je Šućur

Održana promocija filma "Subotica - grad rvanja"

Tokom sedam dana trajanja Evropskog prvenstva za kadete Šućur je uz pomoć kolega i drugih poznavalaca ove drevne borilačke veštine prikupio veliku količinu materijala koji je iskoristio da bi još više obogatio dokumentarac i ispričao priču o jednom od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Subotici.

- "Bilo je relativno teško jer je EP trajalo čitavih nedelju dana, ali bilo je veliko zadovoljstvo obrađivati jednu takvu priču. Kada smo završili imali smo izuzetno veliku količinu materijala i nije bilo lako izdvojiti one kadrove koji najbolje oslikavaju čitavu atmosferu sa evropskog prvenstva, ali gledali smo da to bude nešto što prenosi samu emociju sa strunjače, da izdvojimo izjave onih koji su danas retko ove u Subotici, kao što je recimo, između ostalih, i Karolj Kasap" - izjavio je autor filma "Subotica - grad rvanja"

Održana promocija filma "Subotica - grad rvanja"

Dokumentarni film „Subotica - grad rvanja“ posvećen je Saši Jevremovu, nedavno preminulom istaknutom sportskom radniku koji je veći deo svojeg života posvetio Rvačkom klubu "Spartak".

Produkciju dokumentarca je uradila produkcijska kuća "Dinovizija". U stvaranju filma veliki doprinos su dale Šućurove kolege Nebojša Bungin, Lajoš Sekereš, Radivoj Paroški i Andrej Imrić, a pomogli su i Nikola Stantić i Dejan Vuković čije je tekstove koristio u određenim segmentima ovog rvačkog omaža.

Održana promocija filma "Subotica - grad rvanja"

foto: RTV Yueco

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2485
Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

saša jevremov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.