Komentara: 0
Pregleda: 2317
Foto

Održana premijera predstave "Zamisli" u izvođenju štićenika "Kolevke"

16.09.2019. u 13:46h
Izvor: Subotica.com
Dvorište Doma za decu „Kolevka“ bilo je najneobičnija, ali i najosećajnija pozorišna scena, na kojoj je odigrana dečja predstava „Zamisli“ po tekstu Duška Radovića i u režiji Branislava Trifkovića. U glavnim ulogama oprobali su se mališani iz „Kolevke“, koji su, bez preterivanja, publici pokazali sa koliko ljubavi i želje se izlazi na scenu.
Održana premijera predstave "Zamisli" u izvođenju štićenika "Kolevke"

Euforija i uzbuđenje vladali su i pre dolaska publike. Svi obučeni kao mornari, nestrpljivo su čekali da im vaspitači daju znak i da predstava počne. A čim su se popalila svetla i obasjala pozornicu na otvorenom, sva trema je u trenutku nestala.

- Ovo je treća predstava koju smo radili sa devetoro dece, od kojih je troje u kolicima a ostali su različitih intelektualnih i telesnih smetnji. Za razliku od ostalih predstava, ovu smo radili napolju, želeli smo da iskoristimo prelepo okruženje našeg doma i da letji raspust učinimo zanimljivijim – objašnjava Maja Gvozdenović. - Radili smo intenzivno dva meseca. Bilo koji vid aktivnosti kroz igru, zabavu, humor za njih je veoma značajan, mi se trudimo da njihovo slobodno vreme što kreativnije oblikujemo, u skladu sa njihovim sposobnostima. Cilj predstava nije da prikažemo njihove mane i nedostatke, nego da oni prikažu šta sve mogu ii umeju.

Posle premijere u „Kolevci“, predstava će nastaviti da živi u Dečjem pozorištu, a planira se i učešće na festivalima.

Održana premijera predstave "Zamisli" u izvođenju štićenika "Kolevke"

Održana premijera predstave "Zamisli" u izvođenju štićenika "Kolevke"

Izvor: Subotica.com
Premijera dečje predstave "Zamisli" Premijera dečje predstave "Zamisli" Premijera dečje predstave "Zamisli" Premijera dečje predstave "Zamisli" Premijera dečje predstave "Zamisli" Premijera dečje predstave "Zamisli" Premijera dečje predstave "Zamisli" Premijera dečje predstave "Zamisli"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2317
Povezane teme

kolevka

deca iz kolevke

deca ometena u razvoju

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

pozorišna predstava

predstava za decu

dečja predstava

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.