• Pregleda: 1275

Održana premijera predstave "Zamisli" u izvođenju štićenika "Kolevke"

Dvorište Doma za decu „Kolevka“ bilo je najneobičnija, ali i najosećajnija pozorišna scena, na kojoj je odigrana dečja predstava „Zamisli“ po tekstu Duška Radovića i u režiji Branislava Trifkovića. U glavnim ulogama oprobali su se mališani iz „Kolevke“, koji su, bez preterivanja, publici pokazali sa koliko ljubavi i želje se izlazi na scenu.
Održana premijera predstave "Zamisli" u izvođenju štićenika "Kolevke"

Euforija i uzbuđenje vladali su i pre dolaska publike. Svi obučeni kao mornari, nestrpljivo su čekali da im vaspitači daju znak i da predstava počne. A čim su se popalila svetla i obasjala pozornicu na otvorenom, sva trema je u trenutku nestala.

- Ovo je treća predstava koju smo radili sa devetoro dece, od kojih je troje u kolicima a ostali su različitih intelektualnih i telesnih smetnji. Za razliku od ostalih predstava, ovu smo radili napolju, želeli smo da iskoristimo prelepo okruženje našeg doma i da letji raspust učinimo zanimljivijim – objašnjava Maja Gvozdenović. - Radili smo intenzivno dva meseca. Bilo koji vid aktivnosti kroz igru, zabavu, humor za njih je veoma značajan, mi se trudimo da njihovo slobodno vreme što kreativnije oblikujemo, u skladu sa njihovim sposobnostima. Cilj predstava nije da prikažemo njihove mane i nedostatke, nego da oni prikažu šta sve mogu ii umeju.

Posle premijere u „Kolevci“, predstava će nastaviti da živi u Dečjem pozorištu, a planira se i učešće na festivalima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.