Komentara: 7
Pregleda: 1855

Održana obuka o primeni novog Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta

30.11.2018. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Povodom stupanja na snagu i početka primene novog Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta, danas je u Regionalnoj privrednoj komori održana obuka za privredne subjekte, koji su na bilo koji način uključeni u projektovanje, izgradnju, održavanje, nabavku i procese odlučivanja u vezi sa dečjim igralištima.
Održana obuka o primeni novog Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta

Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta stupio je na snagu u avgustu ove godine, a njegova primena započela je pre nekoliko dana. Prema rečima Damira Vojnića Tunića, ispred Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga, ovaj Pravilnik je nastao kao tekovina Evropske unije, koja do sada nije postojala u našoj zemlji, te da je današnja obuka organizovana kako bi se proizvođači, uvoznici, distributeri, kao i predstavnici lokalne samouprave, vlasnici privatnih vrtića, benzinskih stanica i ugostiteljskih objekata što bolje upoznali sa detaljima koje njegova primena donosi.

- Tu se pre svega misli na kompletno uređenje prostora na kojem će biti igralište, zatim na podlogu koja će biti na tom igralištu, a onda i upotrebu rekvizita i opreme na igralištu. Dat je periodu od tri godine, u toku kojeg će sva postojeća igrališta morati da se usklade sa novim Pravilnikom, u kojem je definisano i ko će vršiti to ocenjivanje usaglašenosti - objasnio je Vojnić Tunić.

Održana obuka o primeni novog Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta

Među polaznicima obuke bio je i Nebojša Markez, direktor PU "Naša Radost", koji je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je naša zemlja konačno dobila Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta, a koji, kako je naglasio, ima višestruko značenje i ulogu.

- U prethodnom periodu, dešavalo se da su dečja igrališta bila nebezbedna, ne samo u predškolskim ustanovama u zemlji i regionu, već i na javnim i veoma frekventnim mestima, što će ovim Pravilnikom konačno biti regulisano. Takođe, njime će se omogućiti sputavanje raznoraznih institucija u pokušaju da postave igrališta, koja direktno ugrožavaju bezbednost dece. Kroz pravilnik će i nama biti mnogo jasnije šta je ono što treba da uradimo, a pomoću sertifikata i rekvizita koji će nositi oznaku sigurnosti, mislim da će i roditelji radije puštati decu da se igraju na igralištima - zaključio je Markez.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 1855
Povezane teme

dečja igrališta

regionalna privredna komora

igralište za decu

regionalna privredna komora subotica

obuka

nebojša markez

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.