Komentara: 6
Pregleda: 5393
Foto

Održana javna rasprava o železničkoj infrastrukturi

14.10.2016. u 14:20h > 20:19
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori održana je javna rasprava o Nacrtu odluke o Nacionalnom programu javne železničke infrastrukture za period od 2017. do 2021. godine.
Održana javna rasprava o železničkoj infrastrukturi

Nacrtom je predviđeno novo razdoblje za železničku infrastrukturu koja je,  kako se navodi, opterećena dotrajalošću i skromnom funkcionalnom sposobnošću.

U četvorogodišnjem periodu planiran je nastavak realizacije postojećih i pokretanje novih ulaganja, koja bi omogućila približavanje evropskim standardima uz istovremeno unapređenje bezbednosti, zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

Na magistralnim prugama planira se izgradnja novih elektronskih signalno-sigurnosnih postrojenja koji će imati mogućnost primene Evropskog sistema za upravljanje železničkim saobraćajem.

- Razvijena i pouzdana železnička mreža od suštinske je važnosti za održivi razvoj društva, privredni rast, društvenu koheziju, mobilnost ljudi, regionalni razvoj i zaštitu živote sredine. Dugoročno, planirano je da železnička infrastruktura transportnom tržištu ponudi svojstva koja predstavljaju njene najveće komparativne prednosti- apsolutnu posvećenost bezbednosti, nižu potrošnju energije po jedinici rada u saobraćaju i zaštitu životne sredine. Glavni ciljevi koji će se na taj način postići jesu povećanje kvaliteta i obima transporta i usluga u teretnom i putničkom saobraćaju, uz povećanje efikasnosti rada na svim nivoima - rekla je Vida Jerković iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Održana javna rasprava o železničkoj infrastrukturi

Subotica je četvrti grad u kojem je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture organizovalo javnu raspravu.

- Smatramo da je u interesu Republike Srbije i našeg regiona da se železnička infrastruktura unapredi. Naša sreća je što se Subotica pozicionirala na koridoru 10 i u drumskom i u železničkom saobraćaju. Koridor 10 je u prioritetu Nacionalnog programa javne železničke infrastrukture, shodno tome očekujemo da Grad i region ostvare svoje benefite i da postanemo transportno čvorište - kaže Nebojša Ševo, sekretar Odbora Regionalne privredne komore.

Izvor: Subotica.com
Javna rasprava o železničkoj infrastrukturi Javna rasprava o železničkoj infrastrukturi Javna rasprava o železničkoj infrastrukturi Javna rasprava o železničkoj infrastrukturi Javna rasprava o železničkoj infrastrukturi Javna rasprava o železničkoj infrastrukturi Javna rasprava o železničkoj infrastrukturi Javna rasprava o železničkoj infrastrukturi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5393
Povezane teme

privredna komora

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.