Komentara: 0
Pregleda: 2569

Održana humanitarna izložba slika Borisa Hrnjaka

04.12.2017. u 09:48h
Izvor: Subotica.com
U holu Otvorenog univerziteta u petak održana je jedanaesta izložba slika Borisa Hrnjaka iz Novog Žednika, korisnika dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Ovogodišnja izložba imala je humanitarni karakter i sav prihod od prodaje slika ići će Katici Vlah i njenoj porodici, koji žive u teškoj nemaštini bez struje i grejanja.
Održana humanitarna izložba slika Borisa Hrnjaka

Boris je rođen sa Daunovim sindromom, a pored toga što je jako vredan i desna ruka svojim roditeljima u poslovima u dvorištu i na polju, već više od deceniju sugrađane iznenađuje akvarelima neobičnih motiva. Ovoga puta to je učinio slikajući kafom, te rad ne samo što pleni lepotom već i miriše.

- Pročitali smo kako Katica Vlah sa svoje dvoje bolesne dece teško živi i odlučili da im na ovaj način pomognemo. Sve što se od slika proda ići će njima da plate dugovanje za struju – kaže Borisova majka Ruža. - Boris uživa slikajući, to ga ispunjava i neizostavni mu je deo dana. Ustaje u pet, završi šta ima oko kuće i sedne da slika. Sve što je na slikama je plod njegove mašte i lepršave kičice.

Održana humanitarna izložba slika Borisa Hrnjaka

Održana humanitarna izložba slika Borisa Hrnjaka

Pored Borisovih umetničkih radova, izloženi su i crteži Petera Fehera, a izložbu talentovanih umetnika otvorio je Mile Tasić.

- Moram da naglasim slobodu koja krasi ove umetnike. Borisovi akvareli, njegova razuđenost i apstrakcija, sa koloritom koji koristi zbilja su slike koje mogu da ukrase bilo koji dom. Peter se već ranijih godina dokazao kao dobar crtač, ali je ostao dosledan onome što je sam otkrio – da kanapom u raznim bojama stvara predivne slike – istakao je Mile Tasić. - Kod njih preovlađuje iskrenost, za razliku od nekih drugih slikara koji malo koketiraju, dodvoravaju se a time samo udaljavaju sebe od dela.

Održana humanitarna izložba slika Borisa Hrnjaka

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2569
Povezane teme

izložba

izložba slika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.