Komentara: 6
Pregleda: 2389
Foto

Održana edukacija na temu smanjenja rizika poslovanja

02.11.2018. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
U okviru realizacije druge faze programa “Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana”, u prostorijama Regionalne privredne komore, danas je održana edukacija namenjena privrednicima, stečajnim upravnicima i sudijama privrednih sudova.
Održana edukacija na temu smanjenja rizika poslovanja

Cilj programa, koji Privredna komora Srbije realizuje u saradnji sa Ministarstvom privrede, Ministarstvom pravde i Međunarodnom finansijskom korporacijom, jeste smanjenje rizika poslovanja, kako bi se doprinelo poboljšanju položaja poverilaca, zaštiti poslovanja ekonomski održivih kompanija, kao i većoj sigurnosti za nova ulaganja.

- Program edukacije obuhvata tri tematike. Prva tematika je vezana za to kako da preduzeća vode računa o svojoj vitalnosti, odnosno kako da ne zapadnu u finansijske probleme. Drugi segment upućuje šta može biti rešenje ukoliko zapadnu u probleme, odnosno pokazuje šta može biti rešenje pre nego što se ide na sud. To je koncept medijacije, kao i koncept sporazumnog finansijskog restrukturiranja. Treći deo edukacije vezan je za situaciju ako preduzeće ne prepozna simptome, ne prepozna uzroke i zapadne u veće probleme, pokazuje šta stoji na raspolaganju. To su pre svega, koncept unapred pripremljenog plana reorganizacije i reorganizacija - objašnjava prof. dr Dejan Erić, dekan Beogradske bankarske akademije.

Predavači su učesnicima obuke skrenuli pažnju na značaj pravovremenog reagovanja na probleme i istakli važnost dobrog odgovora na sve organizacione, menadžerske i tržišne izazove, kako preduzeće ne bi zapalo u krizu. Glavna poruka ipak je bila da kriza ne znači i kraj biznisa.

- Ukoliko pak zapadnu u krizu, ideja ovog seminara je da im ukažemo da to ne znači kraj biznisa. Neko iskustvo ne samo preduzeća u zemlji, nego i u svetu, jeste da ukoliko preduzeće zapadne u krizu, ukoliko uspešno prebrodi tu krizu, preduzme neophodne promene može da izađe jače i uspešnije iz tih procesa - naglašava prof.dr Erić.

Privredna komora Srbije ovaj program realizuje treću godinu zaredom.

Izvor: Subotica.com
Predavanje "Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje" Predavanje "Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje" Predavanje "Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje" Predavanje "Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje" Predavanje "Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje" Predavanje "Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje" Predavanje "Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje" Predavanje "Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2389
Povezane teme

edukacija

regionalna privredna komora

preduzetnici

privredna komora subotica

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.