• Pregleda: 1736

Održana edukacija na temu smanjenja rizika poslovanja

U okviru realizacije druge faze programa “Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana”, u prostorijama Regionalne privredne komore, danas je održana edukacija namenjena privrednicima, stečajnim upravnicima i sudijama privrednih sudova.
Održana edukacija na temu smanjenja rizika poslovanja

Cilj programa, koji Privredna komora Srbije realizuje u saradnji sa Ministarstvom privrede, Ministarstvom pravde i Međunarodnom finansijskom korporacijom, jeste smanjenje rizika poslovanja, kako bi se doprinelo poboljšanju položaja poverilaca, zaštiti poslovanja ekonomski održivih kompanija, kao i većoj sigurnosti za nova ulaganja.

- Program edukacije obuhvata tri tematike. Prva tematika je vezana za to kako da preduzeća vode računa o svojoj vitalnosti, odnosno kako da ne zapadnu u finansijske probleme. Drugi segment upućuje šta može biti rešenje ukoliko zapadnu u probleme, odnosno pokazuje šta može biti rešenje pre nego što se ide na sud. To je koncept medijacije, kao i koncept sporazumnog finansijskog restrukturiranja. Treći deo edukacije vezan je za situaciju ako preduzeće ne prepozna simptome, ne prepozna uzroke i zapadne u veće probleme, pokazuje šta stoji na raspolaganju. To su pre svega, koncept unapred pripremljenog plana reorganizacije i reorganizacija - objašnjava prof. dr Dejan Erić, dekan Beogradske bankarske akademije.

Predavači su učesnicima obuke skrenuli pažnju na značaj pravovremenog reagovanja na probleme i istakli važnost dobrog odgovora na sve organizacione, menadžerske i tržišne izazove, kako preduzeće ne bi zapalo u krizu. Glavna poruka ipak je bila da kriza ne znači i kraj biznisa.

- Ukoliko pak zapadnu u krizu, ideja ovog seminara je da im ukažemo da to ne znači kraj biznisa. Neko iskustvo ne samo preduzeća u zemlji, nego i u svetu, jeste da ukoliko preduzeće zapadne u krizu, ukoliko uspešno prebrodi tu krizu, preduzme neophodne promene može da izađe jače i uspešnije iz tih procesa - naglašava prof.dr Erić.

Privredna komora Srbije ovaj program realizuje treću godinu zaredom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Realan Odgovori
Jel' to neoliberalni korporativni globalisti nameću svoja "nezavisna, neutralna i dobronamerna rešenja" za domaće privrednike!?
rale
lupate,došli u provinciju da uzmu dnevnice i da se nažderu
Овца за шишање Odgovori
Највећи ризик пословању је - власт снс-ОВАЦА!
SRB privredni subjekat Odgovori
Jedino da nam skroz uklone carinu i policiju .Mislim oni su nam najveci rizik od Madjarske do buvljaka.A i opterecenje su za privredu.
Preduzetnica Odgovori
Odlično predavanje prof dr Dejana Erića
xXx Odgovori
U realnosti stvari malo drugačije funkcionišu ali njegovo je da ispriča svoje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.