Komentara: 0
Pregleda: 2198

Održana Božićna priredba učenika OŠ "10. oktobar"

18.12.2018. u 16:04h
Izvor: Subotica.com
Održana Božićna priredba učenika OŠ "10. oktobar"

U prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće, u subotu uveče održan je Božićni, a ujedno i prvi nastup učenika OŠ "10. oktobar", koji pohađaju sekcije negovanja nacionalne kulture i tradicije. Prema rečima Melinde Đurić Kiš, direktorke škole, ovo veče bilo je veoma značajno za ovu obrazovnu ustanovu, ali i za učenike i nastavnike koji su vredno pripremali priredbu.

- Božić je uvek nekako drugačiji, nekako je sve tiše i smirenije. Ovo veče uvek obećava nešto čarobnije, više osećamo i primetimo sve one lepote koje nas svaki dan okružuju, darujemo, negujemo običaje i nigde ne žurimo. Negde pripadamo, negde smo voljeni i negde nam je lepo - rekla je Đurić Kiš.

U OŠ "10. oktobar" trenutno je uključeno oko 100 đaka u razne sekcije očuvanja tradicije, sa kojima radi aktivno radi sedam nastavnika i nekoliko spoljnih saradnika.

- Nacionalna muzika je umetnost koja živi u narodu, prenosi se sa generacije na generaciju, sa starijih na mlađe. Dobrota u rečima stvara poverenje, u mislima stvara dubinu, dobrota u davanju stvara ljubav. Veličinu i snagu dobrote, ljubavi i plemenitosti, mislim da su svi mogli videti i u predstavi naših učenika - poručila je direktorka škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2198
Povezane teme
velika većnica osnovna škola 10. oktobar OŠ 10. oktobar priredba
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.