Komentara: 8
Pregleda: 4273
Foto

Održana akcija "Policajac u zajednici" na Gradskom trgu

05.07.2018. u 21:25h
Izvor: Subotica.com
Akcijom "Policajac u zajednici" i taktičko-tehničkim zborom naoružanja i vojne opreme, obeležena je prva godina rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane, pri aktuelnom sastavu Vlade.
Održana akcija "Policajac u zajednici" na Gradskom trgu

U okviru akcije "Policajac u zajednici", koja se održala danas na Gradskom trgu, sugrađani su bili u prilici da se upoznaju sa organizacionim jedinicama, opremom i metodama rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a takođe je upriličen i poseban program prilagođen najmlađima.

- Ono što ste mogli da vidite na štandovima je nešto što radimo često i sa građanima, jer želimo da približimo rad policajaca ljudima. Od škola, u koje smo prošle godine uveli nastavne predmete za četvrti i šesti, a ove godine i za prvi razred, kako bi se naši najmlađi upoznali sa onim što je važno za njihovu zaštitu i bezbednost u saobraćaju, ali i sa izazovima koje nosi savremeni sajber prostor, alkohol, droga i sve ono što može da im naškodi, do sektora za vanredne situacije, gde ste mogli da vidite akcije vatrogasaca, žandarmeriju koja je izvela borilačke sportove, ljude iz Uprave policije, saobraćajne policije, specijalne antiterotističke jedinice i svih ostalih koji čine bezbednosni sistem Srbije - izjavio je Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, proteklu godinu obeležile su velike akcije zaplene narkotika, borba protiv organizovanog kriminala, rad na rasvetljavanju krivičnih dela, smanjenje opšte stope kriminaliteta i rad na većoj sigurnosti građana.

- Neće biti kriminalca na ulicama Srbije koji će moći da se oseća sigurno, to je potpuna garancija MUP-a, a nastavićemo da budemo važan segment podrške društva u edukaciji i preventivi, jer smatramo da je jednako važno da se svi građani osećaju sigurno, kao što je važno i da postižemo dobre rezultate - poručio je Stefanović.

Održana akcija "Policajac u zajednici" na Gradskom trgu

Osim akcije "Policajac u zajednici", na Gradskom trgu održan je i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, koji su pripredili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije. Ovom prilikom, ministar odbrane Aleksandar Vulin, istakao je da su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i Ministarstvo odbrane jedinstveni sistem bezbednosti Srbije.

- Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane se ubrzano opremaju i naoružavaju, te ćemo već krajem ove i početkom sledeće godine moći da kažemo da smo dostigli sve operativne sposobnosti da branimo svoju zemlju, kao što nismo imali u poslednjih 20 godina. Vojska je u stanju da zaštiti integritet naše zemlje i da garantuje da će prepoznati i suprotstaviti se svakoj pretnji bez obzira na to odakle dolazila - istakao je Vulin.

Premijerka Ana Brnabić je izrazila zadovoljstvo što je Zakon o izgradnji stanova za pripadnike službe bezbednosti usvojen i što će se do septembra krenuti u prvu fazu izgradnje.

- Želim da zahvalim ministrima Vulinu i Stefanoviću, što su uradili sve što su mogli da službe bezbednosti izađu u narod i među građane, te na taj način pokažu da smi mi vaša Vlada. Mi smo ovde zbog vas. Zbog vas radimo, vama treba da smo na usluzi i u službi. Imamo još mnogo posla, ali svakako su službe bezbednosti dobar pokazatelj kako to izgleda kada damo sve od sebe, jer smo u veoma kratkom roku uspeli da ih podignemo na viši nivo - izjavila je Brnabić.

Fotografije možete pogledati u 3 povezana albuma u nastavku.

Izvor: Subotica.com

Brnabić, Stefanović i Vulin u obilasku pripadnika MUP-a i vojske Srbije

Brnabić, Stefanović i Vulin u obilasku pripadnika MUP-a i vojske Srbije Brnabić, Stefanović i Vulin u obilasku pripadnika MUP-a i vojske Srbije Brnabić, Stefanović i Vulin u obilasku pripadnika MUP-a i vojske Srbije Brnabić, Stefanović i Vulin u obilasku pripadnika MUP-a i vojske Srbije Brnabić, Stefanović i Vulin u obilasku pripadnika MUP-a i vojske Srbije Brnabić, Stefanović i Vulin u obilasku pripadnika MUP-a i vojske Srbije Brnabić, Stefanović i Vulin u obilasku pripadnika MUP-a i vojske Srbije Brnabić, Stefanović i Vulin u obilasku pripadnika MUP-a i vojske Srbije
Pogledaj ostale fotografije

Akcija "Policajac u zajednici"

Akcija "Policajac u zajednici" Akcija "Policajac u zajednici" Akcija "Policajac u zajednici" Akcija "Policajac u zajednici" Akcija "Policajac u zajednici" Akcija "Policajac u zajednici" Akcija "Policajac u zajednici" Akcija "Policajac u zajednici"
Pogledaj ostale fotografije

Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije

Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije Taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4273
Povezane teme

trg slobode

aleksandar vulin

ministarstvo unutrašnjih poslova

nebojša stefanović

ministarstvo odbrane

vojska srbije

ana brnabić

365 dana vlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.