• Pregleda: 3220

Održana akcija "Policajac u zajednici" na Gradskom trgu

Akcijom "Policajac u zajednici" i taktičko-tehničkim zborom naoružanja i vojne opreme, obeležena je prva godina rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane, pri aktuelnom sastavu Vlade.
Održana akcija "Policajac u zajednici" na Gradskom trgu

U okviru akcije "Policajac u zajednici", koja se održala danas na Gradskom trgu, sugrađani su bili u prilici da se upoznaju sa organizacionim jedinicama, opremom i metodama rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a takođe je upriličen i poseban program prilagođen najmlađima.

- Ono što ste mogli da vidite na štandovima je nešto što radimo često i sa građanima, jer želimo da približimo rad policajaca ljudima. Od škola, u koje smo prošle godine uveli nastavne predmete za četvrti i šesti, a ove godine i za prvi razred, kako bi se naši najmlađi upoznali sa onim što je važno za njihovu zaštitu i bezbednost u saobraćaju, ali i sa izazovima koje nosi savremeni sajber prostor, alkohol, droga i sve ono što može da im naškodi, do sektora za vanredne situacije, gde ste mogli da vidite akcije vatrogasaca, žandarmeriju koja je izvela borilačke sportove, ljude iz Uprave policije, saobraćajne policije, specijalne antiterotističke jedinice i svih ostalih koji čine bezbednosni sistem Srbije - izjavio je Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, proteklu godinu obeležile su velike akcije zaplene narkotika, borba protiv organizovanog kriminala, rad na rasvetljavanju krivičnih dela, smanjenje opšte stope kriminaliteta i rad na većoj sigurnosti građana.

- Neće biti kriminalca na ulicama Srbije koji će moći da se oseća sigurno, to je potpuna garancija MUP-a, a nastavićemo da budemo važan segment podrške društva u edukaciji i preventivi, jer smatramo da je jednako važno da se svi građani osećaju sigurno, kao što je važno i da postižemo dobre rezultate - poručio je Stefanović.

Osim akcije "Policajac u zajednici", na Gradskom trgu održan je i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, koji su pripredili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije. Ovom prilikom, ministar odbrane Aleksandar Vulin, istakao je da su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i Ministarstvo odbrane jedinstveni sistem bezbednosti Srbije.

- Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane se ubrzano opremaju i naoružavaju, te ćemo već krajem ove i početkom sledeće godine moći da kažemo da smo dostigli sve operativne sposobnosti da branimo svoju zemlju, kao što nismo imali u poslednjih 20 godina. Vojska je u stanju da zaštiti integritet naše zemlje i da garantuje da će prepoznati i suprotstaviti se svakoj pretnji bez obzira na to odakle dolazila - istakao je Vulin.

Premijerka Ana Brnabić je izrazila zadovoljstvo što je Zakon o izgradnji stanova za pripadnike službe bezbednosti usvojen i što će se do septembra krenuti u prvu fazu izgradnje.

- Želim da zahvalim ministrima Vulinu i Stefanoviću, što su uradili sve što su mogli da službe bezbednosti izađu u narod i među građane, te na taj način pokažu da smi mi vaša Vlada. Mi smo ovde zbog vas. Zbog vas radimo, vama treba da smo na usluzi i u službi. Imamo još mnogo posla, ali svakako su službe bezbednosti dobar pokazatelj kako to izgleda kada damo sve od sebe, jer smo u veoma kratkom roku uspeli da ih podignemo na viši nivo - izjavila je Brnabić.

Fotografije možete pogledati u 3 povezana albuma u nastavku.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Овца за шишање Odgovori
Мали хијавата


Делили дипломе
К’о кесу да дреше
Од гробара Томе
До пандура Неше!

Циљ је овде хуман
Ко бре да се мучи
Који би разуман
Волео да учи!

Оригиналан рад
Не мож’ бити збора
Али пази сад
Бранити се мора!

Јавили се неки
Сумњива морала
Судови им преки
А знања им мала!

Фалсификат кажу
Разлоге нам броје
Претерано лажу
Неистину кроје!

Само Богу хвала
Послао нам Њега
Човек од морала
Ректор нам од Мега!

Било стани-пани
И борба жестока
Мића нас одбрани
Изгубила стока!

Неша звани Знање
Мали Хијавата
Доби ново звање
Доктор плагијата!
Major Odgovori
Da li je jedan od maskiranih pripadnika vojske Srbije bio izvesni Polovina?
Uvek u pravu Odgovori
Nema šta, lepi su nam policajci a pogotovo policajke. Nova savremena oprema, uniforme i vozila na svetskom nivou. Još samo da počnu da služe građanima ove države koji ih plaćaju i volećemo ih još više.
crtani zivot Odgovori
.... vladajuća stranka nam je zorno prikazala sve poluge vlasti koje joj stoje na raspolaganju naspram golorukog naroda koji mora biti poslušan, inače ....
Pijacarka Odgovori
Akobogda i voljeni nam Putin onda dogodine na vidovdan da vidimo naše časne milicajce i milu nam junačku srbsku vojsku isto ovako slikane na glavnom trgu Prištine!
Bagra Odgovori
Upoznati smo mi vrlo dobro sa vasim jednogodisnjim radom... Droge i mrtve omladine sve vise iz dana u dan, hapsite babe koje prodaju cvece ne bi li zaradili kakvu crkavicu... Ne prodje dan a da u novinama ne procitamo vest "Pucnjava u sred grada, likvidacija ovog, izresetan onaj...".
I na to sve dodjete u Suboticu, u grad koji terorise jedan klinac vec godinama unazad, prodavati prazne price! Medju suboticane koji se jos uvek nadaju rasvetljenju zlocina iz 2010. u kojem je ubijena mala Milica.
O migrantima koji sa nozevima hodaju ulicom i koji slobodno mogu napadati zene, decu i starije ljude kad god im padne na pamet, necu ni da govorim...
Dodjete sa ful opremom i manekenima promovisati "pravdu". Ako ste sposobni, uradite nesto, a ako niste onda nam lepo ostavite tu opremu i gubite se iz naseg grada.
NN Odgovori
Plate policijskih službenika? Uniforme? Oprema? Džabe ove manifestacije i maskiranje prave istine!!!!!!!!!!!! Dajte ljudima platu i uslove za rad, kako bi mobli profesionalno obavljati svoj posao, bili kao nekada ponos građana!!!!!!! Žalosno je kad policijski službenici daju otkaze i beže u evropsku iniju radi bolje zarade i života.
Clown Odgovori
Lepa stvar za decu... Nista vise!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.