Komentara: 0
Pregleda: 2128

Održana akcija "Humani Božić"

08.12.2012. u 19:37h
Izvor: RTV Yueco
Sneg i hladno vreme nisu sprečili više od 150 Subotičana da učestvuju u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi pod nazivom „Humani Božić“, koja je u prepodnevnim časovima održana u holu Otvorenog univerziteta.
Održana akcija "Humani Božić"

Ovu akciju već desetu godinu za redom organizuje Crveni krst, u saradnji sa Službom za transfuziju Opšte bolnice. Dobrovoljnim davaocima bilo je omogućeno da prekontrolišu krvni pritisak i šećer u krvi, dok je njihovoj deci bio organizovan zabavni program.

Simboličnim gestom dobrovoljnog davanja krvi, naši sugrađani su pokazali građansku solidarnost sa onima kojima je pomoć najpotrebnija. Većini okupljenih građana ovo nije bio prvi put da daju krv.

„Humani Božić“ je tradicionalna akcija Crvenog krsta koja ima za cilj da promoviše kulturu dobrovoljnog davalaštva krvi i doprinese stabilizaciji rezervi krvi u subotičkoj Opštoj bolnici. Kako bi od najranijeg detinjstva shvatili značaj ove akcije i u njoj učestvovali, deci dobrovoljnih davalaca u Bioskopu OU puštani su crtani filmovi, a Deda Mraz im je delio paketiće. Današnja akcija bila je među najuspešnijim do sada, jer je u njoj učestvovalo više od 150 građana.

Prema rečima lekara, količine krvi u Opštoj bolnici su stabilne, jer se planski prave zalihe zavisno od broja postelja i planiranih operacija. Ova akcija imala je za cilj da nadomesti manjak dobrovoljnih davalaca u peridu školskih raspusta, božićnih i novogodišnjih praznika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2128
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.