Komentara: 32
Pregleda: 5416
Foto

Održana akcija čišćenja šume, uklonjeno 20 kubika smeća

06.02.2022. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Održana akcija čišćenja šume, uklonjeno 20 kubika smeća

U prvoj ovogodišnjoj akciji „Zaštitimo i očistimo subotičku šumu“, koju su organizovali "Zeleni Subotice" sakupljeno je oko 20 kubika otpada. U čišćenju šume učestvovalo je 30 volontera koji su smeće skupljali na više lokacija na potezu od Makove sedmice ka Paliću.

- Na osnovu ispitivanja terena videli smo da postoji nekoliko lokacije koje se mogu manuelno očistiti, a uz to, brojni građani koji često pešače u šumi su nam ukazali na problem sa smećem i nekoliko manjih divljih deponija na koje nailaze. Krenuli smo od Lovačkog doma i podeljeni u više ekipa smo čistili.Ovo je prva akcija ove godine a biće ih još nekoliko, o tome ćemo građane naknadno obavestiti građane – kaže Dragan Đurđević, koordinator projekta.

Održana akcija čišćenja šume, uklonjeno 20 kubika smećaVolonterima kojima su obezbeđeni džakovi i rukavice vrlo brzo po okupljanju su zasukali rukave. Kako smo se i sami uverili, ljudski nemar je uzeo maha u subotičkoj šumi. Gomila konzervi, omota od grickalica, plastike svake vrste, odeća samo su deo onoga što se našlo u džakovima punim smeća.

- Želim da pomognem da se očuva šuma i životna sredina uopšte. Porodično smo lovci i dosta vremena provodimo u šumi te želimo da očistimo stanište i životinjama olakšamo boravak u šumi – ističe Slobodanka Milošev, jedna od volontera. – Pozivam sugrađane da nam se pridruže u nekim narednim akcijama, svi su dobrodošli da zajedno učinimo ovu šumu lepšom i još boljom.

Održana akcija čišćenja šume, uklonjeno 20 kubika smeća

Izvor: Subotica.com
Akcija čišćenja divljih deponija u šumi na Makovoj sedmici u organizaciji "Zeleni Subotice" Akcija čišćenja divljih deponija u šumi na Makovoj sedmici u organizaciji "Zeleni Subotice" Akcija čišćenja divljih deponija u šumi na Makovoj sedmici u organizaciji "Zeleni Subotice" Akcija čišćenja divljih deponija u šumi na Makovoj sedmici u organizaciji "Zeleni Subotice" Akcija čišćenja divljih deponija u šumi na Makovoj sedmici u organizaciji "Zeleni Subotice" Akcija čišćenja divljih deponija u šumi na Makovoj sedmici u organizaciji "Zeleni Subotice" Akcija čišćenja divljih deponija u šumi na Makovoj sedmici u organizaciji "Zeleni Subotice" Akcija čišćenja divljih deponija u šumi na Makovoj sedmici u organizaciji "Zeleni Subotice"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 5416
Povezane teme

zeleni subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.