Komentara: 12
Pregleda: 3739
Foto

Održana akcija "Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj"

06.06.2019. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
U centru grada, kod Plave fontane danas je održana manifestacija „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj“, čiji je cilj da ukaže na fatalne posledice uticaja saobraćaja na životnu sredinu i neophodnost razvoja eko mobilnosti. 
Održana akcija "Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj"

Manifestaciju organizuje Udruženje parkirališta Srbije, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, Privredne komore Srbije, Gradske uprave Subotice i JKP „Parking“.

- Ova manifestacija promoviše zdrav život i vraćanje ljudi prirodi i poručuje ljudima da pokušaju da što manje koriste automobile i da se vrate tradiciji po kojoj je grad prepoznatljiv, a to je biciklizam - poručio je Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti. - Na teritoriji grada imamo oko 2.900 parking mesta koja su u sistemu naplate, a pored otvorenih i zatvorenih parkirališta imamo i pet „Subike“ stanica, od kojih su četiri u gradu, na lokaciji kod Otvorenog univerziteta, u Dudovoj šumi, na Prozivci i kod Buvljaka, a jedna je na Paliću. Stanice su opremljene sa 38 bicikala, a u ovoj godinu u radu JKP „Parking“ planirana je dopuna bicikala sredstvima od milion dinara. Subotica je sa „Pro Credit“ bankom prošle godine instalirala prvi elektro punjač za automobile, što je prepoznato kao dobra investicija jer je u Srbiji registrovano 128 električnih i 204 hibridnih vozila, od čega dva električna i četiri hibridna pripadaju našim sugrađanima.

Održana akcija "Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj"

Uz poruku „Promeni sebe, a ne prirodu“ manifestacija ukazuje na prednosti bicikala kao alternative automobilskom saobraćaju, kako bi podstakli što veći broj sugrađana da voze bicikl, ali i da koriste druge održive vidove saobraćaja, kao što su javni prevoz, upotreba električnih automobila i pešačenje, i tako sami utiču na smanjenje gužve i zagađenja u Subotici.

Održana akcija "Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj"

- Čini mi se da smo na pravom mestu kada je u pitanju alternativno kretanje ljudi, jer je Subotica poznata po biciklizmu i u ovom gradu verovatno ima najveći broj kilometara biciklističkih staza - naglasio je Radenko Vuković, predsednik UO Udruženja parkirališta Srbije. - Želimo da podignemo svest građana u očuvanju životne sredine i zato je neophodno da razvijamo alternativne vidove saobraćaja, a upotreba električnih automobila je sigurno budućnost naše zemlje. Dobro upravljanje parkiranjem znači uštedu u ekonomskom i ekološkom smislu, a Subotica je i tu primer dobre prakse.

Izvor: Subotica.com
Promocija kampanje “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” Promocija kampanje “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” Promocija kampanje “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” Promocija kampanje “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” Promocija kampanje “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” Promocija kampanje “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” Promocija kampanje “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” Promocija kampanje “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3739
Povezane teme

jkp parking subotica

javna parkirališta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.