Komentara: 1
Pregleda: 8505

Održana 9. redovna sednica Skupštine Regionalne privredne komore

12.05.2016. u 19:12h
Izvor: Subotica.com
Privredna kretanja za prva tri meseca ove godine i aktivnosti na sprovođenju reforme komorskog sistema u skladu sa novim Zakonom o privrednim komorama, bile su glavne teme 9. redovne sednice Skupštine Regionalne privredne komore.
Održana 9. redovna sednica Skupštine Regionalne privredne komore

Prema zvaničnim podacima, na nivou države rast BDP u posmatranom periodu je 3,6 odsto. Na rast BDP uticao je porast industrijske proizvodnje za 10,5 odsto, dok je u našem regionu zabeležen rast od 1,5 odsto.

- Rast od 1,5 odsto je odličan kada govorimo o regionu sa značajnom proizvodnjom. U prva tri meseca postignuta su ozbiljna pomeranja u oblasti robne razmene. Prema prvim podacima, za oko 50 odsto je veći izvoz u odnosu na uvoz, što znači da je pokrivenost izvoza uvozom 1,5 puta veća, a tu su strane investicije vrlo prisutne - kaže sekretar Regionalne privredne komore, Ivan Vojnić Tunić.

Pored privrednih kretanja u regionu, na dnevnom redu sednice Skupštine Regionalne privredne komore je bilo i usvajanje izveštaja o radu Komore za 2015. godinu, godišnjeg računa, kao i planiranje aktivnosti vezanih za sprovođenje Zakona o privrednim komorama, koji je stupio na snagu 6. januara ove godine, a čija potpuna primena počinje od 1. januara 2017. godine. Izmene bi trebalo da doprinesu većoj efikasnosti komorskog sistema.

- Naplata članarine, javna ovlašćenja i potvrde koje su privrednici do sada dobijali u Beogradu, sada će moći da obave u Regionalnoj privrednoj komori . Uz podršku stručnjaka iz Austrije, komorski sistem će postati funkcionalniji, a za te aktivnosti Regionalna privredna komora je poptuno spremna kadrovski, materijalno i vremenski-kaže predsednik Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović.

 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8505
Povezane teme

privredna komora

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.