• Pregleda: 5431

Održana 3. međunarodna konferencija "MECHEDU 2015"

U prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, od 14. do 15. maja održana je 3. međunarodna konferencija MECHEDU 2015. Zapravo, ova konferencija je uspešan nastavak jednog, 2011. godine okončanog IPA projekta na temu mehatronskih uređaja i njihove uloge u nastavi.
Održana 3. međunarodna konferencija "MECHEDU 2015"

Nakon svečanog otvaranja, publika je učestvovala na stručnom workshop, gde se su firme National Instruments, AutoDesk i Dunkermotoren predstavile i prikazale proizvode koji su ključni u primeni i nastavi mechatronike.

Cilj MECHEDU konferencije, bio je informisanje o novim rezultatima, pravcima razvoja i praktičnoj primeni najnovijih trendova u mehatronici. Organizatori su naglasili značaj mehatronskih struktura u praksi, uključivanje studenata u praktičnu nastavu, kao i saradnju između partnera u industriji.

Učesnici skupa su došli iz okolnih zemalja, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne is Srbije i prikazali su više od 35 naučno-stručnih radova vezanih za perspektivu razvoja, inovacije i aplikacije koje su relevantne za oblast mehatronike.

Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica je skup organizovala u saradnji sa Univerzitetom Obuda iz Budimpešte, Univerzitetom u Segedinu i Univerzitetom u Novom Sadu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.