Komentara: 64
Pregleda: 9757

Održana 16. sednica Skupštine grada Subotice

13.12.2013. u 09:14h > 12:58
Sednica gradske Skupštine, 16. po redu u novom sazivu, počela je 21. novembra, ali nakon serija odluka o razrešenjima i imenovanjima gradskih rukovodilaca je prekinuta, a njen nastavak zakazan je za danas od 9 časova. Direktan prenos možete pratiti preko našeg sajta.
Održana 16. sednica Skupštine grada Subotice

Prema dnevnom redu koji je utvrđen preostalo je 20 tačaka, a među njima se polovina odnosi na rutinske odluke o raspodeli dobiti javnih preduzeća koja su dužna da polovinu svog profita iz prethodne poslovne godine uplate gradskom budžetu.

Predstoji i imenovanje v.d. direrktora JKP „Pogrebno" što bi trebalo rutinski da se obavi ali je pred odbornicima i predlog za imenovanje v.d. direktora JKP „Čistoća".

Međutim, kako su se političke okolnosti i raspored snaga u gradskoj Skupštini drastično promenile, a kandidatu za to mesto Josipu Kovaču Striku, istekao ugovor po kojem je do 1. decembra bio v.d. direktora u šestomesečnom mandatu, postoji mogućnost da dnevni red bude još jednom promenjen.

Moguće je očekivati novi predlog jer je JKP „Čistoća i zelenilo" sada u režimu rukovođenja za koji je teško naći pravno prihvatljivo objašnjenje.

Zakonski zastupnik je napustio preduzeće, prokurista nije zvanično registrovan kod APR-a pa je zato neophodno da se u jednom od najvažnijih komunalnih preduzeća u gradu što pre načine i ozakone personalne promene.

U međuvremenu posao ide bez zastoja. Srećna je okolnost da nije bilo snega jer Skupština u petak treba da donese i odluku o čišćenju i uklanjanju snega i leda jer ta tačka nije bila stavljena na dnevni red kad je bilo vreme - pre početka zimske sezone.

Pred Skupštinom je i predlog da se promeni način obračuna cene toplotne nergije koju isporučuje „Subotička toplana". Postoji poslovnička mogućnost da se i neka druga aktuelna pitanja uvrste u dnevni red.

U naredne tri nedelje Velika većnica će biti mesto donošenja važnih odluka u vezi sa radom i poslovanjem javnih preduzeća i ustanova, a odbornici imaju tesan rok da donesu i budžet za sledeću godinu.

11:58 - PRENOS SEDNICE JE ZAVRŠEN, USKORO SLEDI IZVEŠTAJ.

Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 64
Pregleda: 9757

Povezana vest

Povezane teme

velika većnica

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

prenos uživo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.