Komentara: 96
Pregleda: 17538

Izveštaj sa 16. sednice Skupštine grada

13.12.2013. u 15:02h
Izvor: subotica.rs
Danas je, u Velikoj većnici Gradske kuće, nastavljena 16. sednica Skupštine grada - započeta i prekinuta 21. novembra 2013. godine - na kojoj je usvojeno 25 tačke dnevnog reda. Doneta su, između ostalog, rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora javnih komunalnih preduzeća „Čistoća i zelenilo“, „Subotičke pijace“, „Stadion“ i „Pogrebno“, a usvojena je i Odluka o pokretanju preispitivanja načina obračuna cene toplotne energije u gradu Subotici.
Izveštaj sa 16. sednice Skupštine grada

Odbornici su, zaključcima, na dnevni red uvrstili donošenje zaključaka o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Subotice Jenea Maglaija, Tomislava Veljkovića i Marije Kern Šolja, a nakon njihovog usvajanja doneli zaključak da se na dnevni red sednice uvrsti verifikacija mandata odbornika.

Verifikacioni odbor Skupštine grada je, na osnovu uvida u uverenja o izboru za odbornike Skupštine grada, utvrdio da su podaci za Beatu Bognar (SVM), Jožefa Hužvara (SVM) i Modesta Dulića (DS) istovetni sa podacima iz izveštaja Izborne komisije grada Subotice i da je uverenja izdao ovlašćeni organ. Odbornici su, jednoglasno, usvojili izveštaj Verifikacione komisije, a novi odbornici u subotičkom gradskom parlamentu - Beata Bognar, Jožef Hužvar i Modest Dulić dali su svečanu izjavu. Modest Dulić je odbornik Demokratske stranke umesto Nebojše Janjića, kojem je funkcija odbornika prestala prošlog meseca na osnovu zaključka Skupštine.

Zaključcima je u dnevni red uvršteno i donošenje Rešenja o imenovanju v. d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, JKP „Subotičke pijace“ i JKP „Stadion“.

Odbornici su usvojili rešenje kojim se za vršioca dužnosti direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ imenuje Slobodan Milošev, master inženjer poljoprivrede. On će obavljati dužnost do imenovanja direktora ovog preduzeća, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja. Imenovanje v. d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ bilo je neophodno zato što je dosadašnjem v. d. direktoru Josipu Kovač Striku, diplomiranom inženjeru građevine, prestao mandat.

Usvojeno je i rešenje o imenovanju v. d. direktora JKP „Subotičke pijace“. Za v. d. direktora je imenovana Ilinka Vukoja, diplomirani ekonomista, s obzirom na to da je Beli Bodrogiju prestao mandat direktora JKP „Subotičke pijace“. Imenovana će obavljati dužnost do imenovanja direktora JKP „Subotičke pijace“, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja.

Doneto je, takođe, i rešenje o imenovanju v. d. direktora JKP „Stadion“. Za v. d. direktora je imenovan Robert Toth, diplomirani ekonomista, koji će obavljati dužnost do imenovanja direktora JKP „Stadion“, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja. Imenovanje v. d. direktora bilo je potrebno s obzirom na to da je Miroslavu Proročiću, diplomiranom ekonomisti, prestao mandat v. d. direktora JKP „Stadion“.

Odbornici su usvojili i rešenje o imenovanju v. d. direktora JKP „Pogrebno“. Za v. d. direktora imenovana je Vesna Prćić, dipl. pravnik, koja će ovu dužnost obavljati počev od 1. januara 2014. godine do imenovanja direktora ovog preduzeća, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja.

Izveštaj sa 16. sednice Skupštine grada

Na današnjoj sednici usvojena je i Odluka o pokretanju preispitivanja načina obračuna cene toplotne energije u gradu Subotici. Obrazovana je petočlana Radna grupa čiji je zadatak da preispita postojeći način obračuna cene toplotne energije polazeći od Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, da utvrdi realan i pravičan obračun toplotne energije imajući u vidu Zakon o energetici, Uredbu o načinu određivanja cena toplotne energije i druge relevantne propise i akte koji se odnose na način obračuna cene toplotne energije, te da sačini izveštaj i dostavi isti Skupštini grada Subotice na razmatranje.

Javno komunalno preduzeće „Subotička toplana“ je dužno da za potrebe Radne grupe obezbedi sve relevantne podatke i dokumente. Rok za sačinjenje i dostavu izveštaja je 60 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Odbornici su usvojili i Odluku o čišćenju i uklanjanju snega i leda na teritoriji grada Subotice, Odluku o dopuni Odluke o mreži dečijih vrtića u ustanovama na teritoriji grada Subotice, a doneli su i rešenja o davanju saglasnosti na odluke o raspodeli dobiti - JKP „Subotička toplana“, JKP „Dimničar“, JKP „Pogrebno“, JKP „Parking“, JKP „Subotičke pijace“, JKP „Subotica-trans“ i JP „Zavod za urbanizam grada Subotice“ za 2012. godinu. Usvojena su i rešenja o davanju saglasnosti na povećanje osnovnog kapitala JKP „Suboticagas“, JKP „Subotička toplana“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“ za 2012. godinu.

Odbornička grupa „Subotica u srcu“ promenila je naziv u „Samostalne socijaldemokrate“. Sastav odborničke grupe je ostao nepromenjen i čine je: Arpad Katona, Aleksandra Bukvić i Dejan Antić.

Izveštaj sa 16. sednice Skupštine grada

Imenovanje direktora „Čistoće“ pocepalo SNS

Deo odbornika Srpske napredne stranke, predvođenih Gojkom Radićem, jednim od poverenika SNS za Suboticu, napustili su današnje zasedanje Skupštine grada, jer je, bez odluke Gradskog odbora SNS, za v. d. direktora „Čistoće i zelenila“ predložen i imenovan Slobodan Milošev, inače kadar ove stranke, prenosi portal SuMedija.

Na taj način je kulminirao višemesečni sukob dve frakcije unutar SNS, a koje predvode pomenuti Radić, odnosno Ilija Maravić.

Čim je dnevni red, još pre početka zasedanja, dopunjen rešenjem o imenovanju novog v. d. „Čistoće i zelenila“, za govornicu je izašao Gojko Radić, uz Maravića i Bogdana Labana jedan od poverenika SNS za naš grad i usprotivio se ovom kadrovskom rešenju „jer on nije predložen od strane Gradskog odbora“.

- Prema svim pravilima stranke, kandidati za funkcije u javnim preduzećima mogu biti predlagani samo odlukom Gradskog odbora stranke, što u ovom slučaju nije ispoštovano. Ne samo da Gradski odbor nije zasedao, nego ja nisam ni znao za ovaj predlog rešenja. Razgovarao sam i sa Boganom Labanom, koji je takođe jedan od tri poverenika za Suboticu, i ni on nije bio upoznao sa ovim. Stranačka procedura mora biti ispoštovana. Imajući u vidu da je ona grubo prekršena, nema drugog rešenja nego da napustimo sednicu Skupštine grada, jer ne želimo da učestvujemo u njoj u ovakvim okolnostima – izjavio je Gojko Radić, nakon što je sa grupom odbornika SNS izašao iz skupštinske sale.

Odbornike Srpske napredne stranke koji su prisustvovali nastavku zasedanja i glasali za sve predloge, uključujući i onaj o imenovanju v. d. direktora „Čistoće i zelenila“, predvodio je Ilija Maravić, koji je potvrdio da unutar subotičkog odbora postoji problem.

- Očigledno je da ima unutarstranačkih problema, ali to ćemo rešiti već na prvoj sednici Gradskog odbora. Kao što smo bili jedinstveni prilikom prepomponovanja prethodne gradske vlasti, siguran sam da ćemo biti jedinstveni i u budućnosti. Danas tog jedinstva, nažalost, nije bilo. Mi smo, potpisivanjem koalicionog sporazuma, ušli u vlast u Subotici i neophodno je bilo imenovati direktora „Čistoće i zelenila“, jer prethodnom v. d. direktoru istekao mandat – poručio je Ilija Maravić.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice i predsednik subotičkog odbora Saveza vojvođanskih Mađara, najvećeg partnera SNS u gradskoj vlasti, poručio je da ne želi da ulazi u unutrašnje stvari „naprednjaka“, te da oni sami moraju da rešavaju unutrašnja neslaganja. "Ono što je činjenica da je JP „Čistoća i zelenilo“ urnisano u prethodnom periodu. U ovom trenutku tamo nema ni dinara za plate zaposlenima i zato novi direktor mora što pre da uspostavi reda u njemu" - izjavio je Jene Maglai.

Izvor: subotica.rs
Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice Nastavak 16. Skupštine sednice grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 96
Pregleda: 17538

Povezana vest

Povezane teme

skupština subotice

jkp čistoća i zelenilo

jkp subotičke pijace

jkp stadion subotica

sednica skupštine grada

gradska skupština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.