• Pregleda: 16899

Izveštaj sa 16. sednice Skupštine grada

Danas je, u Velikoj većnici Gradske kuće, nastavljena 16. sednica Skupštine grada - započeta i prekinuta 21. novembra 2013. godine - na kojoj je usvojeno 25 tačke dnevnog reda. Doneta su, između ostalog, rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora javnih komunalnih preduzeća „Čistoća i zelenilo“, „Subotičke pijace“, „Stadion“ i „Pogrebno“, a usvojena je i Odluka o pokretanju preispitivanja načina obračuna cene toplotne energije u gradu Subotici.
Izveštaj sa 16. sednice Skupštine grada

Odbornici su, zaključcima, na dnevni red uvrstili donošenje zaključaka o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Subotice Jenea Maglaija, Tomislava Veljkovića i Marije Kern Šolja, a nakon njihovog usvajanja doneli zaključak da se na dnevni red sednice uvrsti verifikacija mandata odbornika.

Verifikacioni odbor Skupštine grada je, na osnovu uvida u uverenja o izboru za odbornike Skupštine grada, utvrdio da su podaci za Beatu Bognar (SVM), Jožefa Hužvara (SVM) i Modesta Dulića (DS) istovetni sa podacima iz izveštaja Izborne komisije grada Subotice i da je uverenja izdao ovlašćeni organ. Odbornici su, jednoglasno, usvojili izveštaj Verifikacione komisije, a novi odbornici u subotičkom gradskom parlamentu - Beata Bognar, Jožef Hužvar i Modest Dulić dali su svečanu izjavu. Modest Dulić je odbornik Demokratske stranke umesto Nebojše Janjića, kojem je funkcija odbornika prestala prošlog meseca na osnovu zaključka Skupštine.

Zaključcima je u dnevni red uvršteno i donošenje Rešenja o imenovanju v. d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, JKP „Subotičke pijace“ i JKP „Stadion“.

Odbornici su usvojili rešenje kojim se za vršioca dužnosti direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ imenuje Slobodan Milošev, master inženjer poljoprivrede. On će obavljati dužnost do imenovanja direktora ovog preduzeća, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja. Imenovanje v. d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ bilo je neophodno zato što je dosadašnjem v. d. direktoru Josipu Kovač Striku, diplomiranom inženjeru građevine, prestao mandat.

Usvojeno je i rešenje o imenovanju v. d. direktora JKP „Subotičke pijace“. Za v. d. direktora je imenovana Ilinka Vukoja, diplomirani ekonomista, s obzirom na to da je Beli Bodrogiju prestao mandat direktora JKP „Subotičke pijace“. Imenovana će obavljati dužnost do imenovanja direktora JKP „Subotičke pijace“, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja.

Doneto je, takođe, i rešenje o imenovanju v. d. direktora JKP „Stadion“. Za v. d. direktora je imenovan Robert Toth, diplomirani ekonomista, koji će obavljati dužnost do imenovanja direktora JKP „Stadion“, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja. Imenovanje v. d. direktora bilo je potrebno s obzirom na to da je Miroslavu Proročiću, diplomiranom ekonomisti, prestao mandat v. d. direktora JKP „Stadion“.

Odbornici su usvojili i rešenje o imenovanju v. d. direktora JKP „Pogrebno“. Za v. d. direktora imenovana je Vesna Prćić, dipl. pravnik, koja će ovu dužnost obavljati počev od 1. januara 2014. godine do imenovanja direktora ovog preduzeća, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja.

Na današnjoj sednici usvojena je i Odluka o pokretanju preispitivanja načina obračuna cene toplotne energije u gradu Subotici. Obrazovana je petočlana Radna grupa čiji je zadatak da preispita postojeći način obračuna cene toplotne energije polazeći od Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, da utvrdi realan i pravičan obračun toplotne energije imajući u vidu Zakon o energetici, Uredbu o načinu određivanja cena toplotne energije i druge relevantne propise i akte koji se odnose na način obračuna cene toplotne energije, te da sačini izveštaj i dostavi isti Skupštini grada Subotice na razmatranje.

Javno komunalno preduzeće „Subotička toplana“ je dužno da za potrebe Radne grupe obezbedi sve relevantne podatke i dokumente. Rok za sačinjenje i dostavu izveštaja je 60 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Odbornici su usvojili i Odluku o čišćenju i uklanjanju snega i leda na teritoriji grada Subotice, Odluku o dopuni Odluke o mreži dečijih vrtića u ustanovama na teritoriji grada Subotice, a doneli su i rešenja o davanju saglasnosti na odluke o raspodeli dobiti - JKP „Subotička toplana“, JKP „Dimničar“, JKP „Pogrebno“, JKP „Parking“, JKP „Subotičke pijace“, JKP „Subotica-trans“ i JP „Zavod za urbanizam grada Subotice“ za 2012. godinu. Usvojena su i rešenja o davanju saglasnosti na povećanje osnovnog kapitala JKP „Suboticagas“, JKP „Subotička toplana“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“ za 2012. godinu.

Odbornička grupa „Subotica u srcu“ promenila je naziv u „Samostalne socijaldemokrate“. Sastav odborničke grupe je ostao nepromenjen i čine je: Arpad Katona, Aleksandra Bukvić i Dejan Antić.

Imenovanje direktora „Čistoće“ pocepalo SNS

Deo odbornika Srpske napredne stranke, predvođenih Gojkom Radićem, jednim od poverenika SNS za Suboticu, napustili su današnje zasedanje Skupštine grada, jer je, bez odluke Gradskog odbora SNS, za v. d. direktora „Čistoće i zelenila“ predložen i imenovan Slobodan Milošev, inače kadar ove stranke, prenosi portal SuMedija.

Na taj način je kulminirao višemesečni sukob dve frakcije unutar SNS, a koje predvode pomenuti Radić, odnosno Ilija Maravić.

Čim je dnevni red, još pre početka zasedanja, dopunjen rešenjem o imenovanju novog v. d. „Čistoće i zelenila“, za govornicu je izašao Gojko Radić, uz Maravića i Bogdana Labana jedan od poverenika SNS za naš grad i usprotivio se ovom kadrovskom rešenju „jer on nije predložen od strane Gradskog odbora“.

- Prema svim pravilima stranke, kandidati za funkcije u javnim preduzećima mogu biti predlagani samo odlukom Gradskog odbora stranke, što u ovom slučaju nije ispoštovano. Ne samo da Gradski odbor nije zasedao, nego ja nisam ni znao za ovaj predlog rešenja. Razgovarao sam i sa Boganom Labanom, koji je takođe jedan od tri poverenika za Suboticu, i ni on nije bio upoznao sa ovim. Stranačka procedura mora biti ispoštovana. Imajući u vidu da je ona grubo prekršena, nema drugog rešenja nego da napustimo sednicu Skupštine grada, jer ne želimo da učestvujemo u njoj u ovakvim okolnostima – izjavio je Gojko Radić, nakon što je sa grupom odbornika SNS izašao iz skupštinske sale.

Odbornike Srpske napredne stranke koji su prisustvovali nastavku zasedanja i glasali za sve predloge, uključujući i onaj o imenovanju v. d. direktora „Čistoće i zelenila“, predvodio je Ilija Maravić, koji je potvrdio da unutar subotičkog odbora postoji problem.

- Očigledno je da ima unutarstranačkih problema, ali to ćemo rešiti već na prvoj sednici Gradskog odbora. Kao što smo bili jedinstveni prilikom prepomponovanja prethodne gradske vlasti, siguran sam da ćemo biti jedinstveni i u budućnosti. Danas tog jedinstva, nažalost, nije bilo. Mi smo, potpisivanjem koalicionog sporazuma, ušli u vlast u Subotici i neophodno je bilo imenovati direktora „Čistoće i zelenila“, jer prethodnom v. d. direktoru istekao mandat – poručio je Ilija Maravić.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice i predsednik subotičkog odbora Saveza vojvođanskih Mađara, najvećeg partnera SNS u gradskoj vlasti, poručio je da ne želi da ulazi u unutrašnje stvari „naprednjaka“, te da oni sami moraju da rešavaju unutrašnja neslaganja. "Ono što je činjenica da je JP „Čistoća i zelenilo“ urnisano u prethodnom periodu. U ovom trenutku tamo nema ni dinara za plate zaposlenima i zato novi direktor mora što pre da uspostavi reda u njemu" - izjavio je Jene Maglai.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

96
Marija Odgovori
Sad mi je jasno zasto se jedan dugogodisnji opozicionar bori za DS. On je sve vreme bio sa njima u dilu a ko je imao prilike mogao je da se uveri ko je sve tocio benzin na pumpama o trosku javnih preduzeca. Stvar je za javno gradsko tuzilastvo!
Jelena Odgovori
Ko zna koji put na vašem sajtu nalazim na neke loše/nepismeno napisane tekstove. "Ova odluka iskazala je neslaganje oko rešenja unutar SNS budući da je deo odbornika ove stranke napustio zasedanje pre glasanja." Kakva je ovo rečenica? Kako odluka može da iskaže neslaganje oko rešenja...? To je nelogično i besmisleno. Ljudi mogu da imaju nesuglasice oko neke odluke, ali odluka ne može da iskaže neslaganje koje je van te odluke-od strane nekih ljudi.
Imate veliku posećenost i treba da radite na tome da vam tekstovi budu logični, smisleni i pismeni. Verujem da i vi to želite, s toga, potrudite se malo više. Pozdrav
Marko Odgovori
Slobodan Milosev pravosnazno osudjen na 4godina zatvorske kazne devedesetih, plus desetak krivicnih prijava...Bravo Ilija!
Zorkas Odgovori
g.gradonacelnice ne zanosi se , resenje svih problema u Subotici su IZBORI i samo IZBORI , to i sam znas ali ti ne ide u korist. Dozlogrdili ste vise narodu sa tom brigom o samom sebi i ostalim parazitima , ma kakva podela dobiti javnih preduzeca , kakvu oni dobit ostvaruju i kako , dizanjem cena ili....imaju zaposlenih duplo vise nego sto je potrebno za to sto rade .99% administracije im je visak ,sve rodbina i prijatelji partijski , alo....
vecker Odgovori
kako ce trznica funkcionisati odsada?
kadar Odgovori
Čestitam novoizabranim direktorima i želim im puno uspeha u radu, pogotovom onom oko kojeg se i sam SNS nije mogao složiti. Hoće li biti da je Ilija više ušićario love od Gojka?
Bogotac Odgovori
Mrzim politicke karijeriste, a jedan od njih je Milosev! Vojnic, Bajic, Laban, itd. Prodali bi [*...*] i zato sve dok su oni politicki subjekti nema nama spasa!
mitar Odgovori
@Marko I ja znam da je Milosev osudjen na zatvor i da ima i vise od desetak krivicnih prijava!!! zemljo otvori se.
Daldo Odgovori
Ljudi, tek smo dobili novu vlast u gradu, a sve mi se cini da cemo uskoro sve ispocetka. Pa mozda cak i na izbore.
Ovi u SNS-u sami medju sobom ne mogu da se dogovore. Toliko dugo su sakrivali da je stranka podeljena, ali sada je vise nego jasno da u toj stranci postoje dve sasvim razlicite struje. Ako ne i vise...
SVM je usao u ovu koaliciju zbog toga sto ce (kako su oni rekli) na taj nacin u Suboticu stizati vise novca iz republike, medjutim, u budzetu za 2014.-tu godinu nas grad za pozoriste nije dobio ni dinara! Sada SVM razmislja da ne glasa za budzet u republici, a to ce se sigurno odraziti i na koaliciju u nasem gradu.
Sve u svemu, nece ovaj cirkus dugo trajati...
Tomas Odgovori
Svima je jasno da od danas vise ne postoji vecina u gradu! Maravic leti iz SNS a DSHV se vraca kod demokrata,jedino resenje su IZBORI !!!!
kokan Odgovori
Ajmo bre u honduras
pajo Odgovori
Zna se zasto su izDssa presli u SnS ti neka se prekriju usima A i SnS sto ih primi! E za Gojka Odakle ti motel na Palicu Kod Hidroglobusa? Koliko placas za zakup? A ko i dalje glasa za gojka i ekipu sa labanom i treba da trune ovako kako je!
Sokrat Odgovori
Vidim da ovde mnogi sve znaju o novom direktoru Miloševu!
Kako i ne bi kada je bio kadar DSS-a i DS-a, oni su ga gurali i kadrirali i čovek radi godinama u JKP Čistoća i zelenilo.
Čudi me kako njegove rane radove iz 90-tih tada nisu znali?
ffilozoff Odgovori
HOCEMO IZBORE !!!!!!! Ne zelimo iste face da gledamo 23 godine! Dajte nam mlade ljude,pa nek i grese(ili su svi vec pobegli?),ali definitivno ovi NE VREDE ! Umesto da se na sednici govori o boljitku grada,oni menjaju direktore! I zao mi one velike jelke kod gradske kuce sto su je posekli,i jos krivo nasadili ! NISTA NIJE DOBRO ,a ni ne sluti na bolje!
Kolomaz Namaz Odgovori
@Jelena - Nama posetiocima bi bilo veliko zadovoljstvo da lektorišete sve tekstove, kako na ovom tako i na ostalim informativnim gradskim sajtovima, jerbo su greške svuda evidentne...

Jedino se plašim da bi informacije u tom slučaju bile malčice bajate :)
Zvonko iz Kera Odgovori
@Marko
Nemoj to da te čudi kad je i zamenik gradonačelnika vlasnik dvokrilnog ormara(sa inventarskim brojem) punog krivičnih prijava i tužbi u javnom tužilaštvu.Jednostavno truo sistem koji sam sebe jede i tako će dok se ne dođe do kraja a blizu smo kako mi se čini.Reforme,evropa,vrednosti,integracija...... bla bla bla,građani su umorni.Oko sebe vide nepravdu i ličnu bedu i nemogućnost da se izbore sa tim jer vlast bilo koja ne nudi izlaz nego radi za sebe i što je najgore nema rezultata.Ali treba biti iskren i reći da za svaki rezultat treba vreme i svakom treba dati šansu.Ali kadrovi u Subotici mi ne obećavaju ni pozicioni ni opozicioni.
Zim Odgovori
Slabo su iskrojili vladajucu koaliciju kada naprednjacka krpa puca po savovima.
U kvizu ko zeli biti milioner, lokalna koalicija je i pored iskoristenih pomoci prijatelja, 50:50, pozovi prijatelja, pala na prvom pitanju.
Ovako nekako:
http://www.youtube.com/watch?v=TuNP-Z9QjgU
Drug Marko Odgovori
Slobodan Milosev??? Otka ljudi koi su imali veze sa preko granicnim kriminalom i imaju krivicnu prijavu mogu obavljati javnu funkciju Direktora jedne drzavne firme.Ovo samo dokazuje ko nama cinu politicku elitu u gradu.
nvo Odgovori
cccccccccc
joška Odgovori
Ljudi, pa zar ne vidimo šta ovi novi rade u subotičkom parlamentu. Uništiće još i ono malo što je ostalo od proevropske Subotice: multietničke, multikonfesionalne, multikulturalne. Tolerancija na nuli. Izbora će ubrzo morati biti. Zato i predlažemo da osnujemo novu stranku: ,,Subotica-subotičanima"

Uslovi za članstvo u stranci:
1. član stranke mora imati prebivalište na teritoriji SO Subotica najmanje 5 godina,
2. subotičani u dijaspori moraju dokazati da su najmanje 5 godina živeli na teritoriji SO Subotica.
3. Predsednik i članovi predsedništva moraju biti rođeni subotičani, kao i njihovi roditelji da su rođeni u Subotici,
4. Nacionalnost - nebitna Mađari, Srbi, Hrvati, Bunjevci . . .
5. Politička orijentacija: demokratska, proevropska orijentacija, stvaranje mostova saradnje između svih naroda i narodnosti, kao i stvaranje dobrosusedskih odnosi sa svima.
6. Verska pripadnost: prihvatamo članove i pristalice svih tradicionalnih crkava. (rimokatolike, pravoslavce, protestante, adventiste). Pripadnici raznih sekti, slobodni zidari, transvestiti, gey brakovi nam nisu za našu stranku.

Članarina u stranci: 50 dinara godišnje, i to ne zbog para nego da odštampamo članske pristupnice i da vidimo koliko imamo pristalica. Naša kampanja za izbore bi se sprovodila od vrata do vrata, od brata do brata, od rođaka do rođaka, od prijatelja do prijatelja, od komšije do komšije.
Siguran sam da bi pobedili ove današnje na sledećim izborima. Tek onda bi se videlo tko vodi brigu i misli na budućnost Subotice i subotičana.

Kada imali 1000 glasova (pristalica) dogovaramo se za osnivanje stranke.
ffilozoff Odgovori
P.S. gospodine Maglaji(SENDVIC-METUZALEM-KOALICIJA),Vi ste URNISALI SU,i Vasa partija 23.godine,jer ste non-stop na vlasti i kocili ste ovaj grad do bede i ocaja!!!!!!! Pa i sad kad ste polgarmester,ne radite nista vec 23dana????-gresim?
cak Odgovori
"Ono što je činjenica da je JP „Čistoća i zelenilo“ urnisano u prethodnom periodu. U ovom trenutku tamo nema ni dinara za plate zaposlenima i zato novi direktor mora što pre da uspostavi reda u njemu" - izjavio je Jene Maglai.

Kako li ce sad podeliti 13 platu majko moja???
Mile Odgovori
Koji urnebes od koalicije! Šta je briga Maravića i Todosijevića, oni su sebe namirili sa foteljama. Trenutno najveća stranka u državi sa oko 40 posto glasača se zadovoljila predsednikom gradske Skupštine i Čistoćom, a svu vlast u gradu prepustili SVM. Koji blam!
bunjevac al redovan Odgovori
Pa pošto se Mirko Bajić tako lipo namestio u tu udobnu fotelju onda bi mogo ništa štogod i uradit od onoga šta je naobećavo prid glasanje na izborima .... ili je to sve samo bilo ludom virovanje da bi dobio glasove, a ?!?!

Kada uđemo u Skupštinu grada, zahtevaćemo da se obelodani gde je završio novac od kapitalnih investicija koje nisu završene. Zahtevaćemo da se po sili zakona obelodane imovinske karte svih funkcionera u gradu Subotica u poslednjih osam godina
http://www.subotica.com/vesti/saopstenje-sbb-mirko-bajic-id10438.html

Kada budemo u skupštini grada ispitaćemo sve okolnosti oko tih trasakcija, tražiti povrat sredstava i odgovornost za izvršioce plaćanja. Zelenu fontanu ćemo revitalizovati i urediti prostor centra grada, da ponovo oživi, dobije stari sjaj i bude prijatno mesto za šetnju
http://www.subotica.com/vesti/saopstenje-sbb-a-id10697.html

Kada budemo u Skupštini grada tražićemo odgovornost onih kiji su ovakvu štetu gradu naneli, i zahtevaćemo da se Sportsko rekreativni centar u Dudovoj šumi završi kako je i planirano sredstvima budžeta Republike, jer takav objekat Subotici treba
http://www.subotica.com/vesti/mirko-bajic-naneta-neprocenjiva-steta-gradu-id10747.html

http://www.subotica.com/vesti/bajic-neodgovorno-raspolaganje-budzetom-id10723.html

Kada uđemo u Skupštinu grada zahtevaćemo da se ugovori ispune i da se pozorište, koje je potrebno gradu, završi
http://www.subotica.com/vesti/mirko-bajic-rusenje-pozorista-zlocin-prema-gradu-id10825.html

I mi će mo zahtevati da se odmah po formiranju nove skupštinske većine taj postupak zaista sprovede
http://www.subotica.com/vesti/bajic-zasto-niko-ne-radi-na-decentralizaciji-id10819.html

http://www.subotica.com/vesti/za-otudjenje-poslovnih-prostora-neko-treba-da-odgovara-kaze-bajic-id9534.html

http://www.subotica.com/vesti/bajic-istrazni-organi-treba-da-utvrde-istinu-id11053.html

http://www.subotica.com/vesti/mirko-bajic-otvorio-y-krak-id10898.html
radmilo voli sebe... Odgovori
Kakav ste veceras blam izveli i napravili kardinalnu gresku.
? Odgovori
kakvu gresku ?
Vlada Odgovori
@Jelena. U pravu ste! Pisao sam i ja na tu temu,ali nije objavljeno. Pogledah gore autora,kad ono isti!
Milica Odgovori
@Jelena. Stoga a ne s toga.
Milica Odgovori
Nailazim a ne nalazim ali pretpostavljam da je to greska u kucanju; a ovu smesnu pojavu zvanu nova koalicija, ne vredi ni komentarisati.
vv Odgovori
Sve u svemu smena u sns novi izbori i profesor po drugi put i penziju. Puno je i za jednog profesora. A ilija u prevremenu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.