Komentara: 1
Pregleda: 2753

Održana 106. sednica Gradskog veća

24.11.2015. u 00:35h
Izvor: Radio Subotica
Održana 106. sednica Gradskog veća

Gradsko veće je na svojoj 106. redovnoj sednici utvrdilo predlog Odluke o stanovanju. Potreba za donošenje nove odluke o stanovanju ukazala se usled potrebe preuzimanja obaveze fakturisanja i praćenja naplate zakupnine po osnovu davanja u zakup stanova u javnoj svojini Grada i stanova na kojima je u javnim knjigama Grad upisan kao korisnik. U tekst predložene Odluke unose se nove odredbe koje se odnose na utvrđivanje i naplatu zakupnine, adaptaciju i investiciono održavanje stanova, otkup stanova i prenos prava zakupa. Na ovaj način se omogućuje efikasnije praćenje naplate zakupnina, kao i realniji prikaz očekivanog priliva sredstava u budžet grada.

Gradsko veće dalo je saglasnost na izmenu i dopunu programa poslovanja DOO "Park Palić" za ovu godinu. Izmene je neophodno izvršiti zbog usaglašavanja sa izmenom Odluke o gradskom budžetu, odobrenih sredstava Pokrajinskog sekretarijata za privredu, Ministarstva trgovine, povećanja sopstvenih prihoda, kao i preraspodele odredjenih troškova u preduzeću u skladu sa potrebama. Izmenom odluke o budžetu Društvu su umesto 56 miliona odobrena sredstva u iznosu od oko 66 miliona. Dva miliona dodatnih sredstava iz Pokrajine namenjena su za uređenje i urbano opremanje Velikog parka. Dodatnih 7 miliona dinara iskoristiće se za izradu plana detaljne regulacije za deo prostora Banje Palić izmedju Palićkog jezera i Novosadskog puta na Paliću. Konačnu odluku doneće skupština grada.

Gradsko veće utvrdilo je predlog Zaključaka o upisu učenika u prvi razred osnovne i srednje škole. Pored statističkog pregleda svakako je važan zaključak da se prilkom formiranja odeljenja na 4. stepenu stručne spreme preporučuje da se odobri formiranje odeljenja sa dva obrazovna profila u okviru istog područja rada, radi obezbđjivanja kontinuiteta srednjeg obrazovanja. Na ovaj način bismo omogućili veći izbor obrazovnih profila na sva tri nastavna jezika.

Na sednici je obrazovan savet za unapređenje položaja Roma na teritoriji Grada Subotice.

Utvrđen je predlog odluke o osnivanju stambeno kreditnog pronatalitetnog fonda Grada Subotice.

O svemu će se izjasniti odbornici Skupštine Grada.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2753
Povezane teme

gradsko veće

sednica gradskog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.