Komentara: 1
Pregleda: 9586
Foto

Održan Vašar humanosti na trgu

22.04.2017. u 22:28h
Izvor: Subotica.com
Na trgu ispred Gradske kuće danas je održan Vašar humanosti na kome je učestvovalo šest subotičkih osnovnih škola.
Održan Vašar humanosti na trgu

Vašar, na kome su se prodavale rukotvorine koje su zajedno napravili roditelji, nastavnici i đaci, organizovao je Klub nastavnika i roditelja „Partnerski za obrazovanje“, a u zanimljivoj akciji učestvovale su škole „Sonja Marinković“, „Matko Vuković“, „Đuro Salaj“, „Ivan Milutinović“, „Sečenji Ištvan“ i „Ivan Goran Kovačić“.

Sav prihod je namenjen za pomoć u lečenju teško bolesnom devetogodišnjem dečaku Petru Vukov, koji je slep i boluje od nekoliko teških, kompleksnih bolesti.

Održan Vašar humanosti na trgu

Vredne ruke mama i nastavnika su prethodnih dana napravile najrazličitije suvenire, cveće, kolačiće... Za tezgama danas su bili mališani, koji su ih prodavali, a ljubazno nudeći svakog prolaznika i skupljajući prilog za svog bolesnog vršnjaka, pokazali su da im ne manjka osećaja humanosti, a bogme ni veštine iskusnih trgovaca.

- Klubovi roditelja i nastavnika u šest škola proteklih dana organizovali su radionice na kojima smo pravili razne predmete, koje smo danas predstavili. Svojim primerom želimo da pokažemo deci koliko je važno saosećanje i negovanje vrednosti. Mi moramo da budemo primer svojoj deci – naglašava psiholog Branka Bešlić.

Održan Vašar humanosti na trgu

I pored brojnih obaveza, roditelji su se rado odazvali ovim radionicama, jer smatraju da zajedno mogu dosta toga da urade i veruju da je ovo samo početak zajendičkih akcija.

- Roditelji, nastavnici i ceo kolektiv se potrudio da se na našoj tezgi nađu prelepi proizvodi od gipsa, kolači, mašnice, torbice za telefone... Svi smo imali jedan zajednički cilj a to je da pomognemo bolesnom dečaku – kaže Milanka Dulić, roditelj deteta iz OŠ „Đuro Salaj“.

Izvor: Subotica.com
Humanitarna akcija prodajnih radova učenika osnovnih škola iz Subotice Humanitarna akcija prodajnih radova učenika osnovnih škola iz Subotice Humanitarna akcija prodajnih radova učenika osnovnih škola iz Subotice Humanitarna akcija prodajnih radova učenika osnovnih škola iz Subotice Humanitarna akcija prodajnih radova učenika osnovnih škola iz Subotice Humanitarna akcija prodajnih radova učenika osnovnih škola iz Subotice Humanitarna akcija prodajnih radova učenika osnovnih škola iz Subotice Humanitarna akcija prodajnih radova učenika osnovnih škola iz Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 9586

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.