• Pregleda: 3877

Održan svečani prijem za brucoše Ekonomskog fakulteta

Ekonomski fakultet u Subotici danas je priredio svečani prijem za 55. generaciju studenata.Oko 650 brucoša, od kojih će polovina nastavu pohađati na odeljenju u Novom Sadu, odlučilo se za neki od 8 studijskih programa koliko ih ima na osnovnim studijama.
Foto: Ilustracija
Održan svečani prijem za brucoše Ekonomskog fakulteta

Nova akademska godina počeće i na tri akreditovana smera za 90 studenata odeljenja u Bujanovcu, a od 15. do 20. oktobra vršiće se upis na master studije, gde se očekuje oko 300 studenata na petoj godini studija.

Prema rečima brucoša, većina njih se odlučila za Ekonomski fakultet kako bi stekli odgovarajuće obrazovanje i imali prednost u odnosu na druge prilikom pronalaženja budućeg zaposlenja.

Manji broj je zainteresovan da nastavi sa edukacijom kroz specijalističke studije, dok se ostali ipak nadaju pronalaženju adekvatno plaćenog posla u struci, kako bi ipak ostali u zemlji, dok pojedini svoju budućnost vide u nekoj od zemalja Evropske unije.

Izvor: RTV City

povezane teme

7
ivan Odgovori
Vinjak. Kolege znaju o cemu pricam :D
Veteran Odgovori
Gospodine Vunjak,o čijem trošku ste se vi školovali,i dali je u vaše vreme bilo bedžetskih i samofinansirajućih studenata?
neko Odgovori
tuga...zelim im sve najbolje i da ne dozvole da ih ekonomski fakultet utuče i obeshrabri. I da na vreme skontaju ako ne mogu, da se ispišu, da ne troše živce i pare sebe i svojih roditelja jer ekonomski fakultet ubija.I nije slučajno takav, već da bi se odužilo i plaćalo što duže školovanje, koliko ja kontam... Zvanični prosek studiranja je ako se ne varam 7 godina. A znanje je totalno apstraktno i neupotrebljivo, sveobuhvatno po socijalističkim standardima i tek posle fakulteta će morati da uče ako hoće nešto...
petrovic Odgovori
Od ovih prodekana i dekana će moći da uče [*...*] dodvoravanja političarima, neradu i obrazovanju koje je na nivou partizana nakon rata.
Luffy Odgovori
Hah da samo kradu velike pare od vas, kriminalci obicni kojima nije stalo do vaseg obrazovanja. Da svecano su vas docekali, pa ce vas tokom narednih godina vaseg "obrazovanja" maltretirati a na kraju ako diplomirate ce vas sutnutu u dupe. Govorim istinu a sada ajte dislajkujte.
Long Dong Silver Odgovori
Jbte! Odoh pojesti (umesto rucka) svoju diplomu FF BG !...ma ode sve u tri lepe PM! ...deco begajte!...Neko, sta reci vise! (imas moj like)
Confido-tim Odgovori
Vunjak jedan obican muflon koji promovise sebe i svoju stranku! Tj Dacicevu stranku!
I ti koji se uclane lepo prolaze ispite...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.