Komentara: 1
Pregleda: 1941

Održan skup posvećen obnovljivim izvorima energije "Expres 2018"

06.04.2018. u 15:56h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće otvoren je deseti po redu Međunarodni naučni skup „Expres 2018“.
Održan skup posvećen obnovljivim izvorima energije "Expres 2018"

Međunarodni naučni skup posvećen obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti, okupio je oko trideset eminentnih stručnjaka i mladih naučnika iz naše zemlje, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke i Hrvatske.

Predavanjem na temu razvoja pametnih gradova i pametnih zgrada skup je otvorio prof. dr Branislav Todorović sa Univerziteta u Beogradu.

- To ide u neku fantastiku da se samo pitate kakvi će ti pametni gradovi i nove tehnologije da budu i da li ćemo mi moći da ih savladamo, a da ne upropastimo sami sebe. Kao stariji, ja sam pesimista. Jedan grad, jedna zgrada mogu da budu pametni, jedino ukoliko imaju pametne stanovnike i pametne ljude koji vode taj grad – smatra prof. dr Branislav Todorović.

Na naučnom skupu predstavljeni su i radovi na temu toplotnih pumpi, obnovljivih izvora energije i odnosa čoveka prema urbanim sredinama. Skup je, prema rečima organizatora prof. dr Jožefa Njerša, dobra prilika za mlade istraživače iz zemlje i inostranstva da predstave svoj rad.

- Među učesnicima ima puno doktoranata, oko 20 koji su predstavili teme koje istražuju. Jedan od ciljeva skupa je da omogućimo mladim istraživačima da prikažu svoj rad, a njima je to i obaveza. Pored uskostručnih tema, na skupu ima i tema koje su od šireg značaja i za građane. Bavimo se praktičnim temama - rekao je prof. dr Jožef Njerš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 1941

Povezana vest

Povezane teme

velika većnica

obnovljivi izvori energije

naučni skup expres

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.