Komentara: 1
Pregleda: 3830
Foto

Održan seminar za mlade košarkaške trenere Srbije i Mađarske

03.12.2018. u 11:12h
Izvor: Subotica.com
U petak i subotu u OŠ "Majšanski put" održan je seminar za košarkaške trenere koji se realizuje u okviru prekograničnog projekta Srbije i Mađarske. Na stručnom skupu prisustvovao je veliki broj mladih trenera iz ove dve države, a kojima su se obratili stručnjaci sa Fakulteta sporta u Novom Sadu.
Održan seminar za mlade košarkaške trenere Srbije i Mađarske

Na predavanjima za vikend mladim trenerima iz Srbije i Mađarske govorili su Marko Stojanović i Mladen MIkić, košarkaški treneri i edukatori sa Fakulteta za sport u Novom Sadu.

- Mladi treneri imaju priliku da od dva doktora košarke na neposredan način dobiju teorijska znanja i upiju iskustva vrhunska stručnjaka - kaže Jovan Sirovina, trener OKK "Spartak" koji je ujedno bio i domaćin dvodnevnog seminara - Pored kluba iz Mađarske sa kojim radimo projekat pozvali smo i neke klubove sa kojima imamo prijateljske odnose te očekujemo da će ima ova predavanja viti od velikog značaja.

Prema rečima Marka Stojanovića, profesora košarke sa fakulteta sporta u Novom Sadu, jedno od najvažnijih stvari u trenerskom poslu je permanentna edukacija. Kako ističe, kroz predavanja i seminare pruža se šansa da se razmene iskustva i najbolje prakse. Stojanović takođe dodaje da seminara u Srbiji ima dosta, ali nikada ih nije dovoljno.

Održan seminar za mlade košarkaške trenere Srbije i Mađarske

- Sama ideja evropske unije je da razvija regionalnu saradnju, u našem slučaju to je saradnja košarkaških klubova iz Mađarske i Srbije. Ideja je razmena iskustva, razmena sadržaja vezanih za košarku, odigravanje košarkaških utakmica, ali i ovakve eduakcije u vidu košarkaških seminara. - rekao je Marko Stojanović - Mislim da je ovo generalno izvanredna stvar, ovo je regija koja je tradicionalno vezana za košarku, Srbija i Mađarska su tradicionalno dobre u ovom sportu i jedni od drugih možemo mnogo da naučimo, samim time košarku na ovim prostorima učinimo boljom.

Pored deljenja iskustva, cIlj predavanja je davanje ideja i saveta trenerima kako raditi sa mladim igračima, odnosno kako ih tehnički obrazovati i oblikovati kao kompletne sportiste.

Održan seminar za mlade košarkaške trenere Srbije i Mađarske

- Pokušavamo teorijski i praktično da pomognemo mladim trenerima, da im olakšamo da dođu do nekih informacija i ideja na koji način raditi sa mlađima i na koij način ih školovati igrače, odnosno jednog kompletnog mladog sportistu. - kaže Mladen Mikić, diplomirani trener košarke i asistent na predmetu košarke pri fakultetu za sport u Novom Sadu

Održan seminar za mlade košarkaške trenere Srbije i Mađarske

Održan seminar za mlade košarkaške trenere Srbije i Mađarske

Izvor: Subotica.com
Prekogranične košarkaške utakmice - kamp Prekogranične košarkaške utakmice - kamp Prekogranične košarkaške utakmice - kamp Prekogranične košarkaške utakmice - kamp Prekogranične košarkaške utakmice - kamp Prekogranične košarkaške utakmice - kamp Prekogranične košarkaške utakmice - kamp Prekogranične košarkaške utakmice - kamp
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3830
Povezane teme

košarka

omladinski košarkaški klub spartak

jovan sirovina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.