Komentara: 1
Pregleda: 3800
Foto

Održan seminar na temu prevoza tereta u drumskom saobraćaju

19.06.2018. u 15:34h
Izvor: Subotica.com
Seminar na temu aktuelnosti u prevozu tereta u drumskom saobraćaju, održan je danas u Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga, s ciljem da se firme koje se bave prevozom bolje upoznaju s novom zakonskom regulativom.
Održan seminar na temu prevoza tereta u drumskom saobraćaju

Jednodnevni informativno-konsultativni seminar bio je namenjen vlasnicima, direktorima, rukovodiocima i zaposlenima u svim privrednim subjektima koji vrše prevoz, javni ili za sopstvene potrebe, u domaćem ili međunarodnom saobraćaju, kako bi se, pre svega, upoznali sa aktuelnim izmenama i dopunama Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, koji donosi određene novine.

- Zakon o prevozu tereta u drumskom saobraćaju donet je 2015. godine, ali se sa njegovom primenom započelo u februaru prošle godine. Za proteklih godinu i po dana, pripremljena je kompletna zakonska regulativa, čime su se stekli uslovi za njegovu potpunu primenu. S druge strane, došlo je do određenih izmena, te ćemo ovim zakonom po prvi put licencirati prevoznička preduzeća - rekla je Milica Dubljević, sekretarka Udruženja saobraćaja Privredne komore Srbije i direktorka Centra za stručno osposobljavanje u transportu.

Održan seminar na temu prevoza tereta u drumskom saobraćaju

Prema njenim rečima, cilj današnjeg seminara bio je da se prevoznici informišu o tome kako protiče licenciranje, kakvi su uslovi za izdavanje licence za javni prevoz, a kakvi za prevoz za sopstvene potrebe. Osim ovog, na seminaru je bilo reči i o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, te o uvek aktuelnom Zakonu o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

- Poslednjih meseci je došlo i do izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, posebno s aspekta članova koji se bave sertifikovanjem profesionalnih vozača. Zbog svega toga, ovo je bila idealna prilika da i na tu temu porazgovaramo sa prevoznicima, šta je ono što ih u budućnosti čeka, kao i kakve će biti obuke, inicijalne ili periodične - dodala je Dubljević.

Informativno-konsultativni seminar organizovali su Udruženje za saobraćaj Privredne komore Srbije, Centar za stručno osposobljavanje u transportu i Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga.

Izvor: Subotica.com
Seminar o saobraćaju Seminar o saobraćaju Seminar o saobraćaju Seminar o saobraćaju Seminar o saobraćaju Seminar o saobraćaju Seminar o saobraćaju Seminar o saobraćaju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3800
Povezane teme

saobraćaj

regionalna privredna komora

privredna komora srbije

teretni saobraćaj

seminar

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.