Komentara: 1
Pregleda: 5056
Foto

Održan sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva

22.05.2017. u 10:55h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva u hotelu „Galleria“ otvoren je stručni skup, koji je okupio oko 200 pedijatara iz cele zemlje.
Održan sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva

Na stručnom skupu, čiji je Subotica domaćin drugi put po redu, predstavljena su najnovija naučna saznanja iz različitih oblasti medicine i pedijatrijske prakse. Među predavačima bili su dr Katja Puleva sa Dečjeg odeljenja subotičke Opšte bolnice, koja je govorila o alergijskim reakcijama ranog tipa na beta laktaminske antibiotike, prof.dr Marija Knežević Pogančev sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, koja je predstavila je rad na temu „Genetski determinisane epileptične encefalopatije“,  doc.dr Vera Zdravković sa Univerzitetske dečje klinike iz Beograda govorila je o dijabetesu tipa 2 u najmlađem uzrastu, dok je dr Božica Kecman sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ukazala na principe genetskog savetovanja.

Održan sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva

- Pre nekoliko dana Srpsko lekarsko društvo  proslavilo je 145 godina postojanja, suština osnivanja SLD  bila je edukacija, kako bi lekari u Srbiji bili u kontaktu sa najsavremenijim saznanjima. Srpsko lekarsko društvo sa svojim podružnicama to dosledno sprovodi. Lekari u Srbiji su entuzijasti i to je nešto što nas drži. Naš osnovni zadatak je da edukujemo lekare po onom narodnom „Znanje je imanje“, ukoliko više znate, više možete pružiti. To je jedini način da sve ekonomske teškoće  uspemo da nadoknadimo - kaže prof.dr Nedeljko Radlović, predsednik Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva.

Na samom otvaranju, učesnicima je povodom 70 godina Dečjeg odeljenja subotičke Opšte bolnice prikazan video materijal o odeljenju i gradu Subotici, koji je prošle godine nastao na inicijativu srpske dijaspore u Vankuveru.

Održan sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva

- Smatram da je izuzetno bitno promovisati ljude dobre volje, koji su pomogli stvaranju humanijih uslova u našim zdravstvenim ustanovama i omogućili nam nabavku savremene opreme, prikupljajući sredstva na donatorskoj večeri - kaže dr Katja Puleva, članica predseništva Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva - Naše odeljenje je i pre 70 godina imalo  visoko obrazovan stručni kadar. U to vreme na odeljenjima sekundarnih ustanova nije bilo subspecijalista raznih grana, dok smo u Subotici i tada imali kardiologe, endokrinologe, pulmologe i dečje gastroenterologe. Ovaj stručni skup smo zato iskoristili i da se zahvalimo svim našim lekarima pedijatrima, koji su sada u penziji.

Izvor: Subotica.com
Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5056
Povezane teme

pedijatrija

katja puleva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.