Komentara: 0
Pregleda: 3200

Održan prvi turnir u inline hokeju

06.08.2012. u 10:29h
Održan prvi turnir u inline hokeju

Na sportskim terenima Prozivke održano je prvo prvenstvo Srbije u inline hokeju (hokej na rolerima) na kojem su trijumfovali hokejaši Spartaka. Na prvenstvu koje je organizovao HK "Spartak" pored domaćina učestvovali su Hk "Vitez" (Bg) i Hk "Ns Stars" (Ns).

Pre početka seniorskih duela svoje utakmice su odigrala deca uzrasta od 8 i 10 godina. Nakon odigrana dva kruga Subotičani su bili najbolji i sa 6 bodova zauzeli prvo mesto.

Pojedinačni rezultati:

  • Spartak - Vitez 7:4
  • Vitez - Spartak 3:5
  • Spartak - Ns Stars 5:5
  • Ns Stars - Spartak 4:4
  • Vitez - Ns Stars 5:7
  • Ns Stars - Vitez 3:3

Konačna tabela:

  1. Spartak 6 bodova
  2. Ns Stars 5 bodova
  3. Vitez 1 bod

Sastav HK "Spartak": Janacković S., Sabadoš, Perduv, Đ. Fazekaš, T. Fazekas, Brestovac, Ostrogonac, Dakić, Temunović, Salai, Večić.

U septembru i u oktobru igra se po jedan turnir u Beogradu i Novom Sadu.  HK "Spartak" ima prednost u odnosu na ostale rivale u trci za šampiona države u inline hokeju za sezonu 2012 / 2013! HK "Spartak" takođe gostuje 8. septembra na međunarodnom  turniru u Zagrebu.

Inline hokej ili hokej na rolerima - sve su to nazivi za jedan vrlo dinamičan, brz i zanimljiv timski sport. Inline poprilično liči na hokej na ledu. Osim razlike u podlozi, broju igrača i donekle u pravilima, možda najznačajnija razlika je ta da se ne igra “na telo”, takozvani “no touch”, što znači da nema žestokih startova i sudara koji su karakteristični za hokej na ledu. Može se igrati na svim podlogama koje su pogodne za rolere, a igra se pakom ili lopticom. Ukratko, puno je različitih kombinacija, što ga i čini jednim od najpopularnijih sportova u svetu.

Održan prvi turnir u inline hokeju

Održan prvi turnir u inline hokeju

Održan prvi turnir u inline hokeju

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3200
Povezane teme

hokejaši spartaka

inline hokej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.