Komentara: 1
Pregleda: 3388
Foto

Održan prvi Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan"

21.01.2019. u 14:43h
Izvor: Subotica.com
U Osnovnoj školi "Kizur Ištvan" u subotu je održan prvi Festival nauke, na kojem su učenici viših razreda, zajedno sa nastavnicima, na vrlo kreativan način predstavili budućim prvacima i učenicima nižih razreda šta ih sve čeka u daljem školovanju i u kojim sve vannastavnim aktivnostima mogu da se oprobaju kada postanu školarci.
Održan prvi Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan"

OŠ "Kizur Ištvan" ukupno broji 720 đaka, koji kada pređu u više razrede, imaju mogućnost da učestvuju u brojnim vannastavnim aktivnostima, koje su u skladu s obaveznim predmetima. Muzičku, dramsku, robotičku i druge sekcije, oni su predstavili svojim mlađim drugarima, koji su, idući od štanda do štanda, radoznalo zapitkivali šta još mogu da vide, probaju i nauče za jedno kratko subotnje popodne.

- Imali su prilike da pogledaju predstavu, da učestvuju u određenim eksperimentima, tako što su sa nastavnicima hemije mogli da naprave gazirani sok ili da iz geografije pogledaju kako izgleda erupcija vulkana. Takođe, mogli su da vide kako izgleda naša robotička sekcija, da se provozaju kroz poligon i testiraju svoje veštine u okviru fizičkog vaspitanja. Bili su tu i proizvodi iz domaće radinosti, bakini kolači i čokoladna fontana, što su isto mogli da probaju - kaže Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan".

Održan prvi Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan"

Prema njegovim rečima, učesnici manifestacije bili su oduševljeni idejom, te da se na osnovu njihovih nasmejanih i zainteresovanih lica moglo zaključiti da je Festival nauke bio pun pogodak.

- Naša želja bila je da budućim prvacima i sadašnjim učenicima nižih razreda predstavimo sve ono što će ih čekati pored redovne nastave, kao i načine na koje će moći da ispolje svoju kreativnost u školi. Cilj ove manifestacije bio je da se učenicima približe predmeti i da shvate da ono što uče u školi, nisu samo reči iz knjige i suvoparna teorija, već da sve to može da se primeni u praksi i svakodnevnom životu, ali i da bude zanimljivo - objasnio je Anđelović. 

Održan prvi Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan"

Festival nauke održan je po prvi put u OŠ "Kizur Ištvan", u čijoj realizaciji su učestvovali učenici viših razreda i predmetni nastavnici, a kako ističe direktor škole, njihova želja je da ova manifestacija postane tradicija, te da se organizuje bar jednom u toku školske godine.

Održan prvi Festival nauke u OŠ "Kizur Ištvan"

Izvor: Subotica.com
Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke Festival nauke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3388
Povezane teme

OŠ Kizur Ištvan

dejan anđelović

festival nauke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.