Komentara: 12
Pregleda: 7638
Foto

Održan prvi airsoft susret u Subotici

15.05.2018. u 17:33h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji airsoft kluba "V.O.D 024" iz Subotice, u nedelju je održan susret ljubitelja ovog sporta u tavankutskoj šumi. Jednodnevnom susretu prisustvovalo je 20 timova sa teritorije cele Srbije i jedan tim iz Rumunije, koji su imali prilike da učestvuju u vojnoj simulaciji krizne situacije u Siriji.
Održan prvi airsoft susret u Subotici

Airsoft je igra vojne simulacije, koja podrazumeva određenu taktiku, hijerarhiju, komande, uniforme i naoružanje. U našem gradu već dve i po godine postoji tim "V.O.D 024", koji broji osam aktivnih članova, a kako su do sada bili učesnici brojnih evropskih, međunarodnih i nacionalnih susreta, ovoga puta odlučili su da se po prvi put okušaju u ulozi domaćina.

- Airsoft susreti nisu takmičarskog karaktera, već se organizuju u cilju druženja i upoznavanja sa članovima drugih timova. Iako je reč o vojnim igrama koje uključuju naoružanje, ono nije opasno jer se koriste replike, koje funkcionišu na tri načina. Tako imamo replike na oprugu, kao što su snajperi i sačmarice, zatim replike na gas, kao što su pištolji, poneki snajperi ili jurišne puške, i replike na bateriju, koje su najzastupljenije - kaže Dejan Vojnić Tunić, tim lider "V.O.D 024".

Održan prvi airsoft susret u Subotici

Prema njegovim rečima, airsoft susreti uvek imaju određenu tematiku, koju osmišljava organizator, dok ostali timovi imaju zadatak da se prilagode datim uslovima. Za ovu priliku, domaćini su odabrali aktuelna dešavanja u ratom zahvaćenoj Siriji.

- Radnja je bila smeštena u južnoj Guti, gde su provladine snage dobile informaciju od obaveštajnih izvora iz Rusije, da je u toku krijumčarenje elemenata neophodnih za sklapanje "prljave bombe". Tako je jedan od glavnih ciljeva igre bilo sprečavanje sklapanja i aktiviranja bombe - objasnio je Vojnić Tunić.

Održan prvi airsoft susret u Subotici

Kako timovi nemaju organičen broj članova, svako ko bi želeo da se bavi ovim nesvakidašnjim sportom može veoma lako da se priključi.

- Ukoliko neko želi da se igra sa nama, prvo dolazi na probni period koji traje od tri do šest meseci, a potom nabavlja uniformu i opremu koja je u skladu sa našim šarama i obeležjem. Bitno je da imamo dobru radio veza, kako bismo mogli da komuniciramo jedni sa drugima, a od naoružanja može da koristi šta god mu se svidi - dodao je naš sagovornik.

Održan prvi airsoft susret u Subotici

Naredni airsoft susret u našem gradu trebalo bi da se održi u septembru, u trajanju od dva dana, a kako su organizatori bili veoma zadovoljni lokacijum, verovatno će se održati ponovo u Tavankutskoj šumi.

Izvor: Subotica.com
Airsoft susret Airsoft susret Airsoft susret Airsoft susret Airsoft susret Airsoft susret Airsoft susret Airsoft susret
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 7638
Povezane teme

tavankut

airsoft

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.