Komentara: 0
Pregleda: 6668

Održan probni završni ispit iz matematike

15.04.2016. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Učenici osmih razreda osnovnih škola u Srbiji rešavali su danas test iz matematike na probnom završnom ispitu. Sutra će se uraditi testovi iz maternjeg jezika i kombinovanog testa.
Održan probni završni ispit iz matematike

Cilj probne male mature je da se učenici upoznaju sa procedurom polaganja završnog ispita i kako bi videli da li su dovoljno spremni za završni ispit koji ih očekuje sredinom juna. Rezultati probnog završnog ispita biće objavljeni tek 25. aprila zbog toga što je Ministarstvo dozvolilo nekim školama da probnu malu maturu obave od 18-22. aprila.

Maša Derigonjić učenica je 8a razreda OŠ „Kizur Ištvan“. Maša kaže da je sa pripremama za malu maturu počela na početku drugog polugodišta, a najteži su joj zadaci iz matematike. Maša je danas kao i većina osmaka u Srbiji polagala probni završni ispit iz matematike i kaže da uprkos pripremama ima veliku tremu.

U OŠ „Kizur Ištvan“ 95 učenika polagalo je probni završni ispit od 12-14 časova iz matematike, 17 učenika na mađarskom i 78 na srpskom. Đaci će sutra svi zajedno na jednom mestu polagati probni završni ispit iz maternjeg jezika od 9-11, a nakon pola sata pauze od 11,30-13,30 iz kombinovanog testa koji sadrži pitanja iz pet predmeta.

Rezultate probnih završnih ispita đaci će saznati 25. aprila jer je Ministarstvo prosvete nekim školama dozvolilo da organizuju probne ispite od 18-22. aprila. Pravi završni ispit održaće se 15., 16. i 17. juna, a maksimalan broj poena koji učenici mogu osvojiti na testovima je 30, po 10 na svakom testu, dok iz osnovne škole nose maksimalno 70 bodova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 3 dana
Komentara: 0
Pregleda: 6668
Povezane teme

završni ispit u osnovnim školama u subotici

Škola Kizur Ištvan

OŠ Kizur Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.