Komentara: 3
Pregleda: 7013

Održan prijem za studente Ekonomskog fakulteta i Visoke škole za vaspitače i trenere

02.10.2015. u 13:57h
Izvor: Radio Subotica
Prijem studenata juče je upriličen kroz svečanost na Ekonomskom fakultetu i na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera. Budućim studentima obratili su se najviši predstavnici tih institucija i poželeli im sve najbolje u nastavku obrazovnog procesa.
Održan prijem za studente Ekonomskog fakulteta i Visoke škole za vaspitače i trenere

Na Ekonomskom fakultetu juče je održan svečani prijem 56–te generacije studenata. Ove godine u Subotici, Novom Sadu i Bujanovcu upisano je ukupno 620 brucoša. U Subotici i Novom Sadu na osam studijskih programa upisano je oko 550 studenata, od toga 380 na budžetu. Na odeljenju u Bujanovcu brucoši na raspolaganju imaju tri studijska programa.

Dekan Ekonomskog fakulteta Nenad Vunjak novim studentima je poručio da redovno ispunjavaju svoje radne obaveze i dolaze na nastavu i vežbe. Dekan je takođe najavio da će 13. oktobra svečano biti otvorena zgrada odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, a očekuje sr prisustvo Majkla Devenporta, šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji i Aleksandra Vučića, premijera Srbije.

Održana svečanost i za buduće vaspitače i trenere

Svečani prijem nove generacije studenata održan je juče i na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera. Direktor Dragutin Rajić rekao je da su prošle godine upisali 178, a ove godine 240 studenata, a do povećanja je došlo pre svega zahvaljujući novom studijskom programu za strukovnu medicinsku sestru, koji je u potpunosti popunjen – upisano je svih raspoloživih 56 mesta za samofinansirajuće studente. Popunjen je i program za strukovne nutricioniste–dijetetičare, odziv za vaspitače i trenera bio je očekivan, dok se niko nije javio za strukovnog likovnog umetnika.

Svečanosti je prisustvovao i Goran Stojanović, zamenik pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj. On je istakao da je ova škola jedna od retkih u Vojvodini koja prati aktuelna dešavanja i otvara one smerove za kojima postoji potreba na tržištu rada, pa je tako u prethodnom periodu otvorila program za nutricionistu dijetetičara i sada za strukovnu medicinsku sestru.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 7013
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

nenad vunjak

ekonomski fakultet u bujanovcu

visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.